Η Μαρίνα Παΐζη και η Κλαίρη Μπένου ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στο Αλγέρι και τώρα είναι η σειρά της Δέσποινας Γεωργιάδου και της Δώρας Γκουντούρα που αγωνίζονται αύριο Παρασκευή 11/11 στο κυρίως ταμπλό των 64.

 Στον προκριματικό γύρο που έγινε σήμερα τόσο η Μαρίνα Παΐζη (ΑΣ Βικτώρια) όσο και η Κλαίρη Μπένου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) πέρασαν στις νοκ άουτ αναμετρήσεις του προκριματικού ταμπλό με 3 νίκες σε 5 παιχνίδια και 2 νίκες σε 5 παιχνίδια αντίστοιχα. Στη συνέχεια η Παΐζη πήρε θέση μάχης στο προκριματικό ταμπλό των 128 κόντρα στην Αμερικανίδα Atara Greenbaum (No157 του κόσμου) και ηττήθηκε με 15-11. Την ίδια κατάληξη είχε και η Μπένου η οποία λύγισε κόντρα στη Βουλγάρα Olga Hramova (Νο31 του κόσμου) με 15-4. Ολοκλήρωσαν την παρουσία τους με την 100η και την 120η θέση αντίστοιχα μεταξύ των 152 αθλητριών της πολύ ανταγωνιστικής διοργάνωσης. Από εδώ και πέρα έχουν δύο ημέρες προκειμένου να ξεκουραστούν ενόψει των υποχρεώσεών τους στο ομαδικό την Κυριακή 13/11.

Σε διαφορετική φάση βρίσκονται οι Δέσποινα Γεωργιάδου (ΠΑΟ) και Δώρα Γκουντούρα (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) που θα κάνουν αύριο στο κυρίως ταμπλό των 64 το ντεμπούτο τους για τη φετινή σεζόν. Οι δύο κορυφαίες Ελληνίδες αθλήτριες είναι ήδη πολύ ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη σπάθης γυναικών (Νο3 και Νο6) και ο στόχος τους, πέρα από τη διάκριση, είναι και να διατηρηθούν στις υψηλές θέσεις προκειμένου να έχουν ευνοϊκή κλήρωση και στις επόμενες, κρίσιμες διοργανώσεις του 2023. Για μία θέση από τις 32 διαθέσιμες του πρώτου γύρου στο κυρίως ταμπλό η Γεωργιάδου θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά στην καριέρα της την 22χρονη Ιταλίδα Claudia Rotili (No90), ενώ η Γκουντούρα θα αντιμετωπίσει για 3η φορά στην καριέρα της στην κατηγορία των γυναικών την Γιαπωνέζα Ayaka Mukae (No109). Η αθλήτριά μας έχει καταγράψει δύο νίκες, μία σε poule το 2015 στο «Ακρόπολις» και μία σε νοκ άουτ παιχνίδι στο παγκόσμιο κύπελλο της Τυφλίδας τον Ιανουάριο του 2022. Το βέλτιστο σενάριο είναι οι δύο Ελληνίδες να προχωρήσουν μέχρι τον προημιτελικό γύρο και εκεί να μονομαχήσουν μεταξύ τους για το εισιτήριο του ημιτελικού.

 

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib