Εξαιρετική παρουσία είχε η Δώρα Γκουντούρα στο πρώτο παγκόσμιο κύπελλο σπάθης της χρονιάς στο Αλγέρι, ενώ πολύ καλό πλασάρισμα έκανε και η Δέσποινα Γεωργιάδου που κατέκτησε την 5η θέση.

Η κλήρωση δεν ευνόησε τη χώρα μας καθώς οι δύο Ελληνίδες ξιφομάχοι που συγκαταλέγονται στις κορυφαίες του κόσμου (Γεωργιάδου No3 και Γκουντούρα Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης της FIE) διασταυρώθηκαν νωρίς, στον προημιτελικό γύρο, και πέρασε μόνο η μία (Γκουντούρα). Και οι δύο όμως βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και αυτό φάνηκε και από το σημερινό αποτέλεσμα. Πρέπει να σημειωθεί ότι από το top10 τις παγκόσμιας κατάταξης παρουσία στην οκτάδα στο Αλγέρι είχαν μόνο οι δύο Ελληνίδες, η Γαλλίδα Balzer (Νο9) που κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο και η Ισπανίδα Martín-Portugués (Νο8) που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Ακολουθεί αναλυτικά η πορεία των δύο Ελληνίδων:

Στον πρώτο γύρο αναμετρήσεων του κυρίως ταμπλό η Δέσποινα Γεωργιάδου επικράτησε επί της Ιταλίδας Rotili με 15-7 και η Δώρα Γκουντούρα επικράτησε επί της Γιαπωνέζας Mukae με 15-14. Στον επόμενο γύρο οι δύο Ελληνίδες νίκησαν ξανά, αυτή τη φορά κόντρα στην Κινέζα Zhuang (15-5) και στην Κορεάτισσα Seo (15-9) αντίστοιχα, ενώ λίγο αργότερα έκαναν αμφότερες το 3/3 κόντρα στην Τουρκάλα Erbil με 15-7 και στην Αλγερινή Boudiaf με 15-11 αντίστοιχα. Τα αποτελέσματα τους έφεραν το βέλτιστο σενάριο βάσει της κλήρωσης, δηλαδή τον ελληνικό «εμφύλιο» στον προημιτελικό για την είσοδο στις 4 καλύτερες και την εξασφάλιση του μεταλλίου. Η Δώρα Γκουντούρα ήταν με 15-13 η νικήτρια του αγώνα, ενώ η Δέσποινα Γεωργιάδου ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Αλγέρι με την 5η θέση. Η εξαιρετική πορεία της Γκουντούρα σταμάτησε τελικά στον ημιτελικό, στον οποίο ηττήθηκε με 15-8 από την 32χρονη Ισπανίδα Lucía Martín-Portugués, το Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης της FIE που εν τέλει ήταν και η νικήτρια του παγκοσμίου κυπέλλου. Τα αναλυτικά αποτελέσματα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ως προς τις ελληνικές παρουσίες στα παγκόσμια κύπελλα ξίφους μονομαχίας και ασκήσεως:

Παγκόσμιο κύπελλο ξίφους ασκήσεως ανδρών - Βόννη (Γερμανία)

Ανήμερα των γενεθλίων του ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος (ΑΟΞ Αιγάλεω) αγωνίστηκε στον προκριματικό γύρο, η 1 νίκη που σημείωσε όμως σε 6 παιχνίδια δεν ήταν αρκετή για να του δώσει την πρόκριση για το προκριματικό ταμπλό. Ολοκλήρωσε την παρουσία του με την 207η θέση μεταξύ 251 αθλητών.

Παγκόσμιο κύπελλο ξίφους μονομαχίας ανδρών - Βέρνη (Ελβετία)

Ο Νίκος Τσώκας (ΟΞΙΦ) και ο Σάββας Καββαδίας (ΠΑΟ) αγωνίστηκαν στις poules και σημείωσαν 2 νίκες σε 6 παιχνίδια και 1 νίκη σε 6 παιχνίδια αντίστοιχα. Μόνο ο πρώτος μπόρεσε να περάσει στα νοκ άουτ παιχνίδια και έπαιξε στο προκριματικό ταμπλό των 256 κόντρα στον Ισπανό Calderon, από τον οποίο ηττήθηκε με 15-13. Στο σύνολο των 295 αθλητών ο Τσώκας κατέκτησε την 230η θέση και ο Καββαδίας την 264η.

Παγκόσμιο κύπελλο ξίφους μονομαχίας γυναικών - Ταλίν (Εσθονία)

 Η Ελευθερία Μιμιγιάννη (ΑΣΑΟ) και η Πηνελόπη Νίκα (ΠΑΟ) αγωνίστηκαν στον προκριματικό γύρο, καμία όμως δεν κατάφερε να περάσει στις νοκ-άουτ αναμετρήσεις. Η πρώτη σημείωσε 1 νίκη σε 6 παιχνίδια ενώ η 2η δεν μπόρεσε να πάρει νίκη στα 6 παιχνίδια που έπαιξε. Στο σύνολο των 271 αθλητριών κατέκτησαν την 243η και την 262η θέση αντίστοιχα.

Copyright © 2023 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib