Ολοκληρώθηκαν οι παρουσίες των τεσσάρων εφήβων και της μίας νεάνιδας μας στα ευρωπαϊκά κύπελλα ξίφους ασκήσεως και μονομαχίας σε Βουδαπέστη και Κοπεγχάγη αντίστοιχα.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΞΙΦΟΥΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ Ε/Ν (U17) – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ΟΥΓΓΑΡΙΑ)

Ο Δημήτρης Γκίκας (ΑΞΙΑ) ήταν η μοναδική ελληνική συμμετοχή της ημέρας. Έκανε ένα εξαιρετικό προκριματικό γύρο με 6 νίκες σε 6 παιχνίδια και πέρασε ως 15ος στο κυρίως ταμπλό. Στο ταμπλό των 256 νίκησε τον Σέρβο Popovic με 15-10, στη συνέχεια όμως ηττήθηκε από τον Ουκρανό Mukhopad me 15-13. Η πολύ καλή παρουσία στον προκριματικό γύρο τον έφερε πολύ κοντά στην 64άδα, στην 69η θέση μεταξύ 309 αθλητών. Αύριο τη σκυτάλη θα πάρει η Σταυρίνα Γαρυφάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) στο ατομικό των νεανίδων.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΞΙΦΟΥΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑΣ Ε/Ν (U17) – ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ (ΔΑΝΙΑ)

Η 14χρονη Ασπασία Καραμπάση (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) δεν μπόρεσε να σημειώσει νίκη στον προκριματικό γύρο των νεανίδων ώστε να συνεχίσει στο κυρίως ταμπλό. Σε σύνολο 128 αθλητριών κατέκτησε την 120η θέση.

Ο αδερφός της, Κωνσταντίνος Καραμπάσης, έκανε την καλύτερη εμφάνιση από τους τρεις εφήβους. Σημείωσε 5 νίκες/1 ήττα στον προκριματικό γύρο, πέρασε με bye το ταμπλό των 256 και νίκησε στο ταμπλό των 128 τον Καταριανό Ali με 15-4, στη συνέχεια όμως ηττήθηκε με 15-9 από το Νορβηγό Breivik στη μάχη για το εισιτήριο των 32 καλύτερων. Κατέκτησε την 37η θέση ανάμεσα σε 193 αθλητές. Ο Νίκος Πασσιάς (ΑΑ Ιωαννίνων) με 4 νίκες/2 ήττες στον προκριματικό γύρο πέρασε επίσης απευθείας στο ταμπλό των 128 και εκεί επικράτησε επί του Ρουμάνου Railean με 15-6. Στη μάχη για τους 32 καλύτερους ηττήθηκε με 15-11 από τον Ουκρανό Perchuk, το Νο1 της ευρωπαϊκής κατάταξης εφήβων, και κατέκτησε συνολικά την 52η θέση. Ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) με 2 νίκες/4 ήττες στην πουλ δεν έκανε προκριματικό γύρο αντάξιο των δυνατοτήτων του, πέρασε όμως στο κυρίως ταμπλό. Στο γύρο των 256 νίκησε τον Βέλγο Rijmen με 15-7, στη συνέχεια όμως ηττήθηκε με 15-6 από τον Ισραηλινό Khaperskiy, ο οποίος κατέκτησε τελικά το αργυρό μετάλλιο στη διοργάνωση. Ο Θεοδωρόπουλος που βρίσκεται στο Νο22 της ευρωπαϊκής κατάταξης εφήβων κατέκτησε την 115η θέση στο σύνολο.

Μπορείτε να βρείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα του ατομικού των νεανίδων εδώ και του ατομικού των εφήβων εδώ. Θυμίζουμε ότι αύριο οι τρεις έφηβοι θα αγωνιστούν και στο ομαδικό του ξίφους μονομαχίας. 

 

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib