Ο Μανώλης Κατσιαδάκης, επί σειρά ετών πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, παραμένει στη θέση του εκτελεστικού προέδρου της παγκόσμιας ομοσπονδίας ξιφασκίας (FIE).

Χθες στη Λωζάνη της Ελβετίας όπου βρίσκεται και η έδρα της FIE πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση των εκπροσώπων των εθνικών ομοσπονδιών, μέσω της οποίας εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία η παραμονή του Κατσιαδάκη στην κεφαλή της παγκόσμιας ομοσπονδίας, μία θέση που είχε αναλάβει με απόφαση διοικητικού συμβουλίου μετά την παραίτηση του Alisher Usmanov. Παρών στη γενική συνέλευση ήταν βέβαια και ο νυν πρόεδρος της ομοσπονδίας μας, Ιωάννης Λιγνός.  Πρέπει να σημειωθεί ότι η χθεσινή συνελεύση είχε και ιστορική σημασία καθώς ήταν η 100η κατά σειρά του διεθνή φορέα του αθλήματος, 109 χρόνια μετά την πρώτη συνέλευση στις 29 Νοεμβρίου του 1913. Τόσο ο πρόεδρος όσο και σύσσωμη η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια προς τον τέως πρόεδρο και του εύχονται καλή θητεία.

Ανάμεσα στις άλλες σημαντικές αποφάσεις που λήφθηκαν χθες στη Λωζάνη ήταν η διατήρηση του αποκλεισμού της Ρωσίας και της Λευκορωσίας από τους αγώνες, η οποία ισχύει από το Μάρτιο του 2022. Ο αποκλεισμός θα συνεχίσει μέχρι και το Μάρτιο του 2023, όταν το θέμα θα τεθεί ξανά σε ψηφοφορία. Θυμίζουμε ότι στις 3 Απριλίου 2023 ξεκινά η περίοδος Ολυμπιακής πρόκρισης για το Παρίσι 2024. Επίσης, η διοργάνωση του παγκόσμιου πρωταθλήματος εφήβων/νεανίδων (U17) και νέων ανδρών/γυναικών (U20) του 2024 δόθηκε στην μοναδική υποψήφια χώρα, τη Σαουδική Αραβία.

Ακολουθεί το φωτογραφικό υλικό από τη γενκή συνέλευση: α) ο Μανώλης Κατσιαδάκης στο βήμα, β) ο Ιωάννης Λιγνός με τον Κατσιαδάκη γ) ο Ιωάννης Λιγνός με τους Κύπριους εκπροσώπους, τον πρόεδρο Αντώνη Φούρναρη και τον γενικό γραμματέα Κωνσταντίνο Ταλιώτη και δ) η ομαδική φωτογραφία της γενικής συνέλευσης.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib