Kαιρός ήταν (ύστερα από μια 40ετία), επιτέλους, η ξιφασκία να "φρεσκάρει" λιγάκι το καταστατικό της. Να κάνει ορισμένες μικροαλλαγές και ρεαλιστικές βελτιώσεις και γενικά να το προσαρμόσει στη σύγχρονη αντίληψη και πραγματικότητα. Η ανάγκη αυτή καλύφθηκε με την υπερψήφιση της τροποποίησής του από τα σωματεία της ΕΟΞ, μέσα από την ειδική έκτακτη γεν. συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ.

Ένα από τα νέα στοιχεία που προβλέπονται στο καινούργιο καταστατικό είναι η καθιέρωση συμβολικού παραβόλου συμμετοχής αθλητών στους επισήμους αγώνες της ΕΟΞ, όπως και σ' εκείνους που διοργανώνονται από τα σωματεία (σε συνεργασία με την Ομοσπονδία). Η θέσπισή του σκοπό έχει «να βοηθήσει την επιβίωση του αθλήματος μέσα στις νέες οικονομικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί», είπε σχετικά ο πρόεδρος ΕΟΞ, Μανώλης Κατσιαδάκης.

Από την άλλη, η καθιέρωση παραβόλου εντάσσεται στο γενικότερο πνεύμα της ΕΟΞ για αποκέντρωση του αθλήματος και δυνατότητα ανάπτυξής του σε επί μέρους περιοχές. Με δυο λόγια, πρόθεση της ΕΟΞ είναι σταδιακά οι αγώνες να "φύγουν" από την Ομοσπονδία και να "περάσουν" στα σωματεία, εκτός από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών. Είναι πολύ σημαντικό, εν τέλει, oι σύλλογοι της ξιφασκίας να συντάσσονται στη νοικοκυρεμένη προσπάθεια επιβίωσης της Ομοσπονδίας έστω και με μεγάλες θυσίες «πράγμα που θα πετύχουμε εφ' όσον δουλεύουμε ως οικογένεια και για συγκεκριμένο σκοπό», όπως τόνισε με βεβαιότητα ο πρόεδρος της ΕΟΞ.

Ακόμα, στο πνεύμα της οικονομικής ανακούφισης της ΕΟΞ, πέραν των μέτρων που έχουν παρθεί μέχρι τώρα, στο νέο καταστατικό προβλέπεται η ανακήρυξη δωρητών και ευεργετών για συγκεκριμένες προσφορές, όπως και απονομή τίτλου επιτίμου προέδρου ή μέλους. Αφ' ετέρου, όπως σημείωσε o έφορος της ΕΟΞ, Ανέστης Κωστίδης, έχει ξεκινήσει σοβαρή δουλειά από την επιτροπή δημ. σχέσεων της ΕΟΞ για την εξασφάλιση οποιασδήποτε μορφής υποστήριξης προς την Ομοσπονδία.

Ο Κατσιαδάκης πάλι για την ΕΟΕ

Με το ίδιο ακριβώς "δίδυμο" θα εκπροσωπηθεί η ξιφασκία στο νέο Δ.Σ. της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την ερχόμενη 4ετία (2012-2016). Δηλαδή, τον πρόεδρο της ΕΟΞ, Μανώλη Κατσιαδάκη ως τακτικό εκπρόσωπο και τον γεν. γραμματέα, Δημήτρη Κοντό ως αναπληρωματικό. Οι δυο τους ήταν, άλλωστε, και οι μόνοι υποψήφιοι στη σχετική έκτακτη γεν. συνέλευση που προβλέπεται από την αθλητική νομοθεσία, έτσι ώστε η εκλογή τους έγινε μέσα από μια τυπική διαδικασία. Να σημειωθεί ότι αυτή θα είναι η 6η συνεχόμενη θητεία (από το 1992) για τον Μανώλη Κατσιαδάκη στην ΕΟΕ.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib