Την Τετάρτη 14/12 επισκέφθηκαν την αίθουσα του ΟΑΚΑ οι μαθητές και οι μαθήτριες από το 19ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου για να γνωρίσουν από κοντά την ξιφασκία, μία εκδήλωση που έθεσε τις βάσεις για την συνέχεια των δράσεων της ΕΟΞ με το πρόγραμμα σχολικού αθλητισμού του Δήμου.

Τα 42 παιδιά από την Ε' και την ΣΤ' τάξη του 19ου δημοτικού σχολείου Ζωγράφου εγκαινίασαν με τον πιο όμορφο τρόπο, με γέλια και χαμόγελα, την συνεργασία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας και του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Ξιφασκίας (ΣΕΠΞ) με το Δήμο Ζωγράφου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν όλοι όσοι εργάστηκαν για να γίνει πραγματικότητα αυτή την πρωτοβουλία. Από την πλευρά του Δήμου Ζωγράφου παρούσα ήταν η πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών, Αναστασία Μπότου, αλλά και ο υπεύθυνος του προγράμματος σχολικού αθλητισμού, Ίων Ντάρλας. Εκ μέρους της ομοσπονδίας το παρών έδωσε ο γενικός γραμματέας Ανέστης Κωστίδης και εκ μέρους του ΣΕΠΞ η Ολυμπιονίκης του ξίφους μονομαχίας και προπονήτρια ξιφασκίας της Μεσογείου ΑΕ Ραφήνας, Δήμητρα Μαγκανουδάκη, η οποία είναι και αυτή που έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου και τον συντονισμό των δράσεων. Στην πρώτη παρουσίαση του Ολυμπιακού μας αθλήματος σε δημοτικά σχολεία του Δήμου Ζωγράφου συμμετείχαν με μεγάλη προθυμία και οι προπονητές Δήμητρα Ζάχου (ΑΟΞΙΦ Ίριδα) και Χρήστος Σαΐνης (ΠΑΟ) αλλά και οι αθλητές Ειρήνη Καραμπίνη (ΑΟΦΙΨ Ίριδα) και Δημήτρης Νικολόπουλος (ΑΟΦΙΨ Ίριδα).

Αρχικά οι μαθητές και οι μαθήτριες άκουσαν με προσοχή την Δήμητρα Μαγκανουδάκη για να μάθουν τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν την ξιφασκία, όπως τα ιστορικά στοιχεία, ο εξοπλισμός οι λεπτομέρειες για τα τρία διαφορετικά όπλα. Οι μικροί επισκέπτες στη συνέχεια παρακολούθησαν έναν αγώνα μεταξύ της Καραμπίνη και του Νικολόπουλου με παράλληλη εξήγηση των κανόνων που τον διέπουν. Η κορυφαία στιγμή για όλους ήταν βέβαια όταν φόρεσαν τα ίδια τα παιδιά τις μάσκες και έπιασαν τα προπονητικά ξίφη για να δοκιμάσουν να παίξουν υπό την επίβλεψη των προπονητών και των αθλητών. Στο τέλος της εκδήλωσης η κυρία Μπότου απένειμε εκ μέρους του Δήμου Ζωγράφου τιμητικές πλακέτες στον Κωστίδη και την Μαγκανουδάκη για την προσφορά τους.

Η επίσκεψη του δημοτικού σχολείου είναι μόλις η 1η από τις συνολικά 9 που έχουν προγραμματιστεί με το Δήμο Ζωγράφου μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαρτίου με συμμετοχή διαφορετικών προπονητώνκάθε φορά εκ μέρους του ΣΕΠΞ. Η ΕΟΞ και ο ΣΕΠΞ ευχαριστούν θερμά τους ανθρώπους του Δήμου Ζωγράφου που στηρίζουν έμπρακτα το σχολικό αθλητισμό. Ελπίζουμε αυτή η δράση να αποτελέσει την αρχή για την μεταξύ μας συνεργασία αλλά και ένα παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους δήμους ώστε να γνωρίσουν περισσότερα όσα περισσότερα παιδιά γίνεται το ευγενές άθλημα της ξιφασκίας. Παρακάτω μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα από τη δράση:

 

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib