Τρεις νέες ελληνικές «εξορμήσεις» στην Ευρώπη έχουμε το ερχόμενο Σάββατο (8/12) στην ξιφασκία. Κοινό χαρακτηριστικό και των τριών είναι ότι πραγματοποιούνται με ιδιωτική οικονομική κάλυψη, γεγονός το οποίο για πολλοστή φορά υπογραμμίζει τη σημαντική βοήθεια γονέων και συλλόγων στην προσπάθεια της ΕΟΞ. Ειδικότερα αγωνίζονται:
• Η 15χρονη πολυπρωταθλήτρια Ελλάδος στο ξίφος ασκήσεως Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου του ΑΟΞ Αιγάλεω στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Νεανίδων -17 χρόνων στο Καμπρίς/Γαλλία.
• Η (κυπελλούχος Ελλάδος 2012 στο ξίφος ασκήσεως) Άννα Μπουρδάκου του Παναθηναϊκού στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο U-23 στο Μέντλιν/Αυστρία.
• Η (Νεάνιδα) πρωταθλήτρια σπάθης της ΑΕΚ (με το ομαδικό) Δώρα Γκουντούρα στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο -17 χρόνων στο Κέπινγκεν/Γερμανία.

To εθνικό Πρωτάθλημα με αμαξίδιο: Το ερχόμενο Σάββατο (8/12) έχουμε, επίσης, το 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ξιφασκίας με αμαξίδιο. Η διοργάνωση φιλοξενείται σε σάλα του ξενοδοχείου «Αστέρας Βουλιαγμένης», η δ/νση του οποίου υποδηλώνει έτσι έμπρακτα τη συμπάθεια και τη στήριξή της σε μια ιδιαίτερη προσπάθεια και δράση. Αρωγός είναι, επίσης, η ΕΟΞ με την προσφορά της απαραίτητης τεχνικής υποστήριξης. Οι αγώνες αρχίζουν στις 10.30 το πρωί, αφορούν στη σπάθη και το ξίφος μονομαχίας και παρουσιάζουν ζωηρό ενδιαφέρον μετά τις ελληνικές διακρίσεις στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Γερμανία.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib