Η Δώρα Γκουντούρα βρίσκεται εδώ και μία εβδομάδα για καμπ προετοιμασίας στη Γαλλία και αξιοποίησε το γαλλικό κύπελλο σπάθης γυναικών στην πόλη της Πο ώστε να κάνει ένα δυνατό αγωνιστικό τεστ. 

Η Ελληνίδα ξιφομάχος βρέθηκε μαζί με τον προπονητή της, Θανάση Δελενίκα, στο Παρίσι και συγκεκριμένα στο Ολυμπιακό κέντρο προετοιμασίας (INSEP) ώστε να προπονηθεί πλάι στις αθλήτριες της πολύ δυνατής γαλλικής ομάδας. Στο γαλλικό κύπελλο που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 28-29/1 αγωνίστηκε τόσο στο ατομικό όσο και στο ομαδικό με τα χρώματα της γαλλικής της ομάδας από την κοινότητα Κλαμάρ της γαλλικής πρωτεύουσας. Στο ατομικό αγωνίστηκε απευθείας στο κυρίως ταμπλό των κορυφαίων 36 και σημείωσε νίκες επί των Ντουμάς (15-2), Λαόν-Λαμπόρντ (15-9), Λουσινιέ (15-8) για να μπει στην τελική τετράδα. Στον ημιτελικό ηττήθηκε με 15-10 από την Μαργκό Ριφκίς (FIE No61) και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο μαζί με την Μανόν Απιτί-Μπρουνέ, ενώ το κύπελλο κατέκτησε τελικά η Σεσίλια Μπερντέρ που δείχνει ότι μπορεί να επιστρέψει σύντομα στο κορυφαίο επίπεδο μετά τη γέννηση του παιδιού της.

Στο γαλλικό κύπελλο δεν αγωνίστηκε τελικά η Δέσποινα Γεωργιάδου η οποία έμεινε στην Ορλεάνη για προετοιμασία. Επόμενος στόχος για τις δύο Ελληνίδες είναι το παγκόσμιο κύπελλο της Τασκένδης στο Ουζμπεκιστάν, τόσο ως προς το ατομικό όσο και ως προς το ομαδικόο μαζί με την Μαρίνα Παΐζη και την Κλαίρη Μπένου.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib