Σε καμπ προετοιμασίας στο Καζακστάν βρίσκονται από τις 2 Φεβρουαρίου οι τρεις από τις τέσσερις αθλήτριες της Εθνικής ομάδας σπάθης γυναικών μαζί με τον ομοσπονδιακό προπονητή Θανάση Δελενίκα.

Η Δώρα Γκουντούρα, η Κλαίρη Μπενου και η Μαρίνα Παΐζη προπονήθηκαν σκληρά εδώ και μία εβδομάδα σε δυνατό καμπ προετοιμασίας στο Αλμάτι του Καζακστάν πριν από τον επόμενο αγώνα-στόχο, το παγκόσμιο κύπελλο της Τασκένδης του γειτονικού Ουζμπεκιστάν μεταξύ 10-12 Φεβρουαρίου. Το καμπ προετοιμασίας στο Ολυμπιακό κέντρο του Καζακστάν ήταν καλά οργανωμένο και το παρών έδωσαν οι κορυφαίες αθλήτριες από τη διοργανώτρια χώρα, το Αζερμπαϊτζάν, τη Βουλγαρία, την Ουκρανία και τη Λιθουανία. Το βράδυ της Τετάρτης (8/2) θα αναχωρήσουν για την Τασκένδη ενόψει των επικείμενων αγωνιστικών τους υποχρεώσεων. Το τέταρτο μέλος της ομάδας, η Δέσποινα Γεωργιάδου, παρέμεινε στη βάση της στην Ορλεάνη της Γαλλίας για προετοιμασία και θα ταξιδέψει απευθείας για το Ουζμπεκιστάν για να ενσωματωθεί στην ελληνική αποστολή. Από την Ελλάδα έχει μεταβεί στο Ουζμπεκιστάν και ο προπονητής της Γεωργιάδου, Χρήστος Σαΐνης.

Στην Τασκένδη η ελληνική τετράδα θα αγωνιστεί τόσο στο ατομικό (10-11/2) όσο και στο ομαδικό (12/2). Η Παΐζη και η Μπένου θα αγωνιστούν στο προκριματικό γύρο του ατομικού την Παρασκευή 10/2 με στόχο την είσοδο στο ταμπλό των 64 που θα διεξαχθεί το Σάββατο (11/2). Η Γεωργιάδου  και η Γκουντούρα έχουν εξασφαλισμένες θέσεις στις 64 καλύτερες χάρη στις θέσεις που έχουν στην παγκόσμια κατάταξη (3η και 11η αντίστοιχα). Συνολικά έχουν δηλωθεί να αγωνιστούν 150 αθλήτριες από όλο τον κόσμο.

Στο ομαδικό της Κυριακής (12/2) η ελληνική ομάδα θα αγωνιστεί για πρώτη φορά μέσα στο 2023 και για δεύτερη φορά στη σεζόν 2022-2023 μετά την 9η θέση στο παγκόσμιο κύπελλο της Αλγερίας στις 14 Νοεμβρίου. Αυτή τη στιγμή η Εθνική ομάδα σπάθης βρίσκεται στην 13η θέση του κόσμου και ο στόχος είναι να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τη θέση της στην παγκόσμια κατάταξη ενόψει και της έναρξης της περιόδου Ολυμπιακής πρόκρισης για το Παρίσι το 2024 που ξεκινά στις 3 Απριλίου 2023. Απέναντί της στην Τασκένδη θα έχει άλλες 19 ομάδες μεταξύ των οποίων και οι 13 που αυτή τη στιγμή προπορεύονται στην παγκόσμια κατάταξη. Ακολουθούν οι συμμετοχές του παγκοσμίου κυπέλλου στο ατομικό και στο ομαδικό:

Συμμετοχές ατομικού

Συμμετοχές ομαδικού

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib