Το μοναδικό ευρωπαϊκό κύπελλο εφήβων/νεανίδων που απομένει πριν την έναρξη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U17 στο Ταλίν στις 21/2 είναι αυτό του ξίφους μονομαχίας στην Κρακοβία της Πολωνίας το Σάββατο 11/2.

Εκεί θα δώσουν το παρών ο Κωνσταντίνος Καραμπάσης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας), ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος (ΑΟ Αρίστων Παιανίας), ο Φώτης Μήνος (ΑΟ Θησέας Ηρακλείου) και ο Ευάγγελος Ομηρόλης (ΑΟ Θησέας Ηρακλείου). Ο 14χρονος Μήνος και ο 13 χρονος Ομηρόλης θέλουν να αποκτήσουν περαιτέρω εμπειρία σε διεθνείς διργανώσεις μετά το ευρωπαϊκό κύπελλο της Θεσσαλονίκης στα τέλη του Ιανουαρίου.

Οι Καραμπάσης και Θεοδωρόπουλος από την άλλη θα μεταβούν στην πόλη της Πολωνίας μετά από το δεκαήμερο καμπ προετοιμασίας που έκαναν στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας. Η διοργάνωση της Κρακοβίας είναι η 10η και τελευταία της χρονιάς για το ξίφος μονομαχίας και οι δύο αθλητές του Γιώργου Πασσά θέλουν να εξαργυρώσουν την προπόνηση στην Ουγγαρία με καλές εμφανίσεις πριν τον πρώτο μεγάλο φετινό στόχο στην Εσθονία. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Καραμπάσης βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Νο6 της ευρωπαϊκής κατάταξης εφήβων και στο Νο5 μεταξύ των αθλητών που θα αγωνιστούν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (Νο4 είναι ο Λούκα Λόνκαρ από τις ΗΠΑ), ενώ ο Θεοδωρόπουλος βρίσκεται στο Νο35. Συνολικά θα αγωνιστούν 240 αθλητές και 216 αθλήτριες, στις νεάνιδες όμως δεν υπάρχουν ελληνικές συμμετοχές. 

Συμμετοχές εφήβων

 

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib