Από τις ελληνικές συμμετοχές της Παρασκευής 10/2 στα παγκόσμια κύπελλα του Τορίνου και της Βαρκελώνης ξεχώρισαν οι εμφανίσεις της Κατερίνας Κοντοχριστοπούλου και της, πρωτοεμφανιζόμενης σε επίπεδο γυναικών, Σταυρίνας Γαρυφάλλου.

Παγκόσμιο κύπελλο ξίφους μονομαχίας γυναικών - Βαρκελώνη (Ισπανία)

Με τα ελληνικά χρώματα αγωνίστηκαν η Νικόλ Χατζησαράντου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) και η Ελευθερία Μιμιγιάννη (ΑΣΑΟ). Στον προκριματικό γύρο η πρώτη σημείωσε μία νίκη και τέσσερις ήττες ενώ η δεύτερη δύο νίκες και τέσσσερις ήττες. Τα αποτελέσματά τους δεν αρκούσαν για να τους δώσουν την πρόκριση για το κυρίως ταμπλό, οπότε ολοκλήρωσαν την παρουσία τους με την 246η και την 228η θέση αντίστοιχα ανάμεσα σε 298 αθλητές.

Αποτελέσματα

Παγκόσμιο κύπελλο ξίφους ασκήσεως γυναικών - Τορίνο (Ιταλία)

Η Μαρία Χαλδαίου (ΑΞΙΑ) σημείωσε δύο ήττες και τέσσερις νίκες στον προκριματικό γύρο και έχασε την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό στα σημεία. Ολοκλήρωσε την παρουσία της με την 140η θέση. Από την άλλη η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) και η Σταυρίνα Γαρυφάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) έκαναν πολύ καλές εμφανίσεις στον προκριματικό γύρο. Η πρώτη είχε 4/2 (νίκες/ήττες) και η δεύτερη 3/3 στις πουλ. Στον γύρο των 128 η Κοντοχριστοπούλου πέρασε άνευ αγώνα και η Γαρυφάλλου επικράτησε επί της Ρουμάνας Καρίνα Βασίλε με 15-12. Στη δεύτερη νοκ-άουτ αναμέτρηση για το εισιτήριο του κυρίως ταμπλό των 64 που θα διεξαχθεί την Κυριακή 12/2 δεν μπόρεσαν να κάνουν την υπέρβαση. Η Γαρυφάλλου ηττήθηκε από την Ουκρανή Ντάρια Μιρόνιουκ με 15-7 και η Κοντοχριστοπούλου ηττήθηκε στον τελευταίο πόντο με 15-14 κόντρα στην Γιαπωνέζα Αγιάνο Ιμούρα. Σε σύνολο 176 αθλητριών η Κοντιχριστοπούλου κατέκτησε την 77η θέση και η Γαρυφάλλου την 84η. Θυμίζουμε ότι σε 10 μέρες η Γαρυφάλλου θα αγωνιστεί στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U17 στο Τάλιν και είναι μεταξύ των φαβορί για τον τίτλο (Νο1 στην ευρωπαϊκή κατάταξη νεανίδων). 

Αποτελέσματα

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib