Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε για την Ελλάδα το παγκόσμιο κύπελλο σπάθης γυναικών στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν αφοού η Δέσποινα Γεωργιάδου και η Δώρα Γκουντούρα κατέκτησαν την 1η και τη 2η θέση αντίστοιχα.

Στον πρώτο ημιτελικό η Δώρα Γκουντούρα επικράτησε επί της Αμερικανίδας Ελίζαμπεθ Ταρτακόφσκι με 15-5 και εξασφάλισε την δεύτερη πρόκριση σε τελικό παγκόσμιου κυπέλλου μετά από αυτή στο παγκόσμιο κύπελλο της Τυφλίδας το 2022. Ακκολούθησε η Δέσποινα Γεωργιάδου η οποία επικράτησε με 15-11 επί της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Μισάκι Εμούρα, την οποία είχε νικήσει και στον ημιτελικό του γκραν πρι της Τύνιδας τον Ιανουάριο.

Στον «ελληνικό εμφύλιο» του τελικού η Γεωργιάδου επικράτησε επί της Γκουντούρα με 15-10 και κατέκτησε δεύτερο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο μετά από αυτό του γκραν πρι της Τύνιδας. Η Γκουντούρα επέστρεψε στο βάθρο μετά το χάλκινο στο παγκόσμιο κύπελλο του Αλγερίου το Νοέμβριο. Θυμίζουμε ότι οι δύο Ελληνίδες είχαν μονομαχήσει στον εμβληματικό τελικό του γκραν πρι της Ορλεάνης το 2021, στον οποίο νικήτρια ήταν η Γεωργιάδου με 15-14. Οι αγωνιστικές τους υποχρεώσεις όμως δεν έχουν ολοκληρωθεί αφού αύριο οι δύο κορυφαίες Ελληνίδες θα αγωνιστούν μαζί με την Κλαίρη Μπένου στο ομαδικό με αρχικό στόχο την είσοδο στις 8 καλύερες ομάδες.

Αποτελέσματα

Για την πορεία τους μέχρι και τον ημιτελικό διαβάστε το παρακάτω άρθρο:
Παγκόσμιο κύπελλο Τασκένδης: Εξασφάλισαν θέσεις στο βάθρο Γκουντούρα και Γεωργιάδου (11.02.2023)

 

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib