Πέρα από τον ελληνικό θρίαμβο στην Τασκένδη με το 1-2 των Γεωργιάδου και Γκουντούρα στο παγκόσμιο κύπελλο σπάθης είχαμε πολύ καλές παρουσίες και σε άλλες σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις σε ευρωπαϊκές πόλεις.

 Ευρωπαϊκό κύπελλο ξίφους μονομαχίας εφήβων - Κρακοβία (Πολωνία)

Στην τελευταία διοργάνωση του ευρωπαϊκού circuit των εφήβων για τη σεζόν 2022-2023 ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) έκανε την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του αφού κατέκτησε την 5η θέση μεταξύ 235 συμμετοχών. Είχε 5/1 (νίκες/ήττες) στις πουλ και πέρασε απευθείας στο ταμπλό των 128. Απέκλεισε με τη σειρά τον Ελβετό Τζιανλούκα Βιχτ (13-12), τον Ελβετό Αρτούρ Φαβρ (15-9), τον Έλληνα συναθλητή του Κωνσταντίνο Καραμπαση (15-12) και τον Πολωνό Σιμόν Βάλκιβιακ (15-10), προτού σταματήσει την πορεία του ο Γάλλος Τεό Μιτρέλ (15-11) στη μάχη για το βάθρο. Ο Καραμπάσης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) ήταν αήττητος στον προκριματικό γύρο, πέρασε επίσης άνευ αγώνα απευθείας στους καλύτερους 128 και στη συνέχεια επικράτησε επί του Τζαμαϊκανού Αμάνι Κάμπελ Οκόλο (15-13) και επί του Πολωνού Μαρτσίν Σίβεκ (15-8) προτού ηττηθεί από το φίλο και συναθλητή του. Στην τελική κατάταξη κατέκτησε την 20η θέση. Στη διοργάνωση είχαμε άλλες δύο ελληνικές παρουσίες με τους Φώτη Μήνο (ΑΟ Θησέας Ηρακλείου) και Ευάγγελο Ομηρόλη (ΑΟ Θησέας Ηρακλείου). Ο 13χρονος Ομηρόλης δεν μπόρεσε σημειώσει νίκη στις πουλ και ολοκλήρωσε την παρουσία του με την 228η θέση. Ο 14χρονος Μήνος από την άλλη σημείωσε 2 νίκες σε 5 αναμετρήσεις και πέρασε στο κυρίως ταμπλό, στο γύρο των 256 όμως ηττήθηκε από τον Πολωνό Μπάρτοζ Κούζνικ με 15-11 και κατέκτησε την 152η θέση στο σύνολο.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, ήταν ένας εξαιρετικός αγώνας εν όψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος εφήβων του Ταλίν. Αυτό το αποτέλεσμα ήρθε μετά από μία δύσκολη περίοδο προετοιμασίας στη Βουδαπέστη. Θέλω να αφιερώσω αυτό το αποτέλεσμα στους γονείς μου που με στηρίζουν ό,τι και αν κάνω», τόνισε ο Θεοδωρόπουλος μετά το πέρας των αγώνων.

Αποτελέσματα

Παγκόσμιο κύπελλο ξίφους ασκήσεως ανδρών - Τορίνο (Ιταλία)

Τη δεύτερη μέρα των αγώνων στο Τορίνο πραγματοποιήθηκε ο προκριματικός γύρος ώστε να συμπληρωθεί το κυρίως ταμπλό των 64 για την Κυριακή 12/2. Ο Γιώργος Μανώλικας (ΑΞΙΑ) σημείωσε 2 νίκες και 4 νίκες στην πουλ και έχασε την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό για δύο χτυπήματα. Ολοκλήρωσε την παρουσία του με την 167η θέση. Την καλύτερη ελληνική παρουσία είχε ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος που έκανε 4 νίκες και 2 ήττες στην πουλ και πέρασε απευθείας στο γύρο των 128. Επικράτησε στον πρώτο αγώνα νοκ-άουτ κόντρα στον Ένγκο Τσουν Τσέουνγκ από το Χονγκ Κονγκ με 15-12, στον κρίσιμο αγώνα όμως για την πρόκριση στους 64 καλύτερους ηττήθηκε από τον Ιάπωνα Τακούμα Ίτο με 15-5. Κατέκτησε την 82η θέση στη διοργάνωση μεταξύ 224 συμμετοχών.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib