Η Δώρα Γκουντούρα ανέβηκε για ακόμα μία φορά σε βάθρο κορυφαίας διοργάνωσης σπάθης με το αργυρό μετάλλιο που κατέκτησε στο παγκόσμιο κύπελλο της Τασκένδης.

 Η αθλήτρια του ομοσπονδιακού προπονητή σπάθης, Θανάση Δελενίκα, έφτασε μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης, όπου ηττήθηκε από την Δέσποινα Γεωργιάδου. Είναι η δεύτερη φορά που ανεβαίνει στο βάθρο για την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν μετά από το χάλκινο που είχε κατακτήσει το Νοέμβριο στο παγκόσμιο κύπελλο του Αλγερίου. Με τους βαθμούς που συγκέντρωσε μάλιστα επανήλθε στο τοπ10 του κόσμου (9η θέση), αφού μετά το γκραν πρι της Τύνιδας είχε υποχωρήσει στην 11η θέση. Η 25χρονη αθλήτρια που είχε εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είναι σε καλή κατάσταση και θέλει να το δείξει τους αγώνες που έρχονται. Την περσινή αγωνιστική σεζόν τέτοια εποχή ήταν τραυματισμένη και δεν είχε καλά αποτελέσματα στις διοργανώσεις μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου (Αθήνα, Κωνσταντινούπολη, Χαμαμέτ, Πάντοβα), τρία από τα οποία μάλιστα δεν υπολογίζονται για τον υπολογισμό της βαθμολογίας για την παγκόσμια κατάταξη. Αν μπορέσει να τα αντικαταστήσει με μετάλλια ή και καλά πλασαρίσματα αναμένεται να ανέβει αρκετές θέσεις πιο πάνω.

Η ίδια είναι πολύ χαρούμενη για το αποτέλεσμα του ατομικού στην Τασκένδη και ειδικά επειδή αντιμετώπισε στον τελικό μία άλλη Ελληνίδα, όπως δήλωσε: «Κάθε φορά νομίζω ότι θα είναι το ίδιο συγκινητικό να φτάνεις στον τελικό με μια άλλη Ελληνίδα αθλήτρια. Είναι κάτι το απίστευτο, ειδικά όταν είσαι στο βάθρο και βλέπεις δύο ελληνικές σημαίες. νομίζω ότι όταν μαθαίνουμε με τη Δέσποινα ότι είμαστε σε διαφορετικά ταμπλό και η μόνη πιθανότητα να συναντηθούμε είναι στον τελικό νομίζω δίνει δύναμη και στις δύο. Γιατί στα τελευταία τρία τουρνουά ήμασταν ακριβώς στο ίδιο ταμπλό και μόνο η μία από τις δύο μπορούσε να διεκδικήσει μετάλλιο, κάτι το οποίο μας δυσκόλευε ψυχολογικά. Αυτή τη φορά που είχαμε και οι δύο τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε διαφορετικές αθλήτριες είδαμε πού μπορεί να φτάσει η καθεμία. Ελπίζω κάθε φορά να γίνεται έτσι και να τα λέμε κάθε φορά στον τελικό», ενώ για το πρόγραμμα που έχουν θέσει με το Δελενίκα, πρόσθεσε: «Το πλάνο που έχουμε θέσει με τον Θανάση (Δελενίκα) εξελίσσεται πάρα πολύ καλά, όλα πάνε βάσει προπόνησης, προετοιμασίας και αγωνιστικού προγράμματος. Δεν θα έχουμε κάποια άλλη προετοιμασία τώρα, θα επιστρέψουμε στην Αθήνα και θα κάνουμε προπόνηση στο ΟΑΚΑ περιμένοντας τον επόμενο αγώνα μας, το παγκόσμιο κύπελλο Ακρόπολις, για να ξαναμπούμε στη μάχη και να προσπαθούμε πάλι για το καλύτερο».

Σε ερώτηση για την απόδοση της ομάδας σπάθης τη δεύτερη μέρα των αγώνων, τόνισε: «Σχετικά με τα ομαδικά μπορώ να πω ότι δεν ήταν μια από τις καλές μας μέρες. Αν και προσωπικά δεν γκρινιάζω ποτέ για θέματα διαιτησίας, μπορώ να πω ότι η διαιτησία αυτή τη φορά δεν ήταν πολύ υποστηρικτική υπέρ μας. Αν η διαιτησία ήταν απλά αντικειμενική πιστεύω θα μπορούσαμε να το έχουμε κερδίσει αυτό το παιχνίδι, αλλά αυτά γίνονται σε όλα τα αθλήματα που έχουν διαιτησία, το γνωρίζουμε και πάμε παρακάτω. Προσπαθούμε να γινόμαστε εμείς καλύτεροι έτσι ώστε ο παράγοντας της διαιτησίας να μην μας επηρεάζει. Θα κοιτάξουμε και εμείς τι κάναμε λάθος και δεν κερδίσαμε αυτό το παιχνίδι γιατί, όπως προείπα, δεν ήμασταν σε εξαιρετική μέρα. Συγχαρητήρια σε όλη την ελληνική αποστολή για όλη αυτή την ομαδική δουλειά που κάνουμε. Νομίζω έχει αποτέλεσμα και αποφέρει καρπούς και για αυτό ζούμε και τέτοιες μεγάλες ιστορικές στιγμές».

 

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib