Με όμορφες στιγμές, συγκινητικές ομιλίες και λάμψη από τους κορυφαίους ξιφομάχους της χώρας μας ολοκληρώθηκε η εκδήλωση βραβεύσεων των κορυφαίων του 2022 και κοπής πίτας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας.

Η διοργάνωση έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής το απόγευμα του Σαββάτου 18/2 και το παρών έδωσαν πέρα από τους ξιφομάχους και τους εκπροσώπους των ελληνικών συλλόγων και εξέχοντα πρόσωπα του αθλητικού και πολιτικού κόσμου. Από την πλευρά της ομοσπονδίας παρέστησαν ο πρόεδρος Ιωάννης Λιγνός, ο γενικός γραμματέας Ανέστης Κωστίδης, η  Α' αντιπρόεδρος Μαρινέττα Γούναρη-Χατζησαράντου. η ταμίας Ξένια Σμαΐλη αλλά και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Ηλίας Διδασκάλου, Ίρις Βλαχούτσικου και Άννα Μεθυμάκη.

Για τις ατομικές τους διακρίσεις στο 2022 βραβεύτηκαν η Δέσποινα Γεωργιάδου (σπάθη γυναικών) και ο προπονητής της Χρήστος Σαΐνης, η Δώρα Γκουντούρα (σπαθη γυναικών) και ο προπονητής της και ομοσπονδιακός προπονητής σπάθης, Θανάσης Δελενίκας, ο Κωνσταντίνος Καραμπάσης (ξίφος μονομαχίας εφήβων) και η Αργυρένια Μουρίκη (ξίφος μονομαχίας νεανίδων) και ο προπονητής τους Γιώργος Πασσάς και η Σταυρίνα Γαρυφάλλου (ξίφος ασκήσεως νεανίδων) με τον προπονητή της Νίκο Κοντοχριστόπουλο. Ως προς τις ομαδικές διακρίσεις του έτους 2022 βραβεύτηκαν η Εθνική ομάδα σπάθης γυναικών με τις Γεωργιάδου, Γκουντούρα, Μπένου και Παΐζη αλλά και η ομάδα ξίφους ασκήσεως νεανίδων με τις Γαρυφάλλου, Μπάλλου, Νάσκαρη και Μπουζίκα.

Η ΕΟΞ δε θα μπορούσε να παραλείψει τις βραβεύσεις των σωματείων που πρώτευσαν στη γενική βαθμολογία της περσινής χρονιάς. Στην τρίτη θέση κατατάχθηκε η Αθλητική Ξιφασκία Αθλητών (ΑΞΙΑ) Χαΐδαρίου, στη δεύτερη θέση ο ΑΟΦΙΨ Ίριδα και στην πρώτη θέση ο ΑΟΞ Αιγάλεω.

Στη συνέχεια δόθηκαν τέσσερις ειδικές τιμητικές βραβεύσεις, με πρώτη αυτή του Εμμανουήλ Κατσιαδάκη, του επί χρόνια προέδρου της ΕΟΞ και νυν εκτελεστικού προέδρου της παγκόσμιας ομοσπονδίας ξιφασκίας (FIE). Δια των εκπροσώπων τους βραβεύτηκαν στη συνέχεια ο Υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, για την στήριξή τους στην ξιφασκία, στις δράσεις και τις διοργανώσεις της ομοσπονδίας, αλλά και για τη συνολική προσφορά τους στον ελληνικό αθλητισμό. Τέλος, η πιο συγκινητική τιμητική βράβευση της βραδιάς ήταν αυτή της Αριστέας Πολυχρονιάδου, της διοικητικής υπαλλήλου της ΕΟΞ που συνταξιοδοτήθηκε το 2022 μετά από 33 χρόνια προσφοράς στην ομοσπονδία. Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από τις βραβεύσεις: 

Φωτογραφίες: Beyond Films - Πάνος Ηλιόπουλος

 

 

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib