Η Ελλάδα είχε 15 συνολικά 15 ατομικές κι 2 ομαδικές συμμετοχές στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων ανδρών/νέων γυναικών που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 25-28 Φεβρουαρίου στο Ταλίν της Εσθονίας.
Από τις εμφανίσεις στα ατομικά ξεχώρισαν οι νεάνιδες Σταυρίνα Γαρυφάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) και Αλεξάνδρα Παπαπετροπούλου (Ε Κωστέα Γείτονα) που έφτασαν μέχρι και το ταμπλό των 32 και κατέκτησαν την 23η θέση στο ξίφος ασκήσεως και την 31η θέση  στη σπάθη αντίστοιχα. Αξιόλογες εμφανίσεις έκαναν και ο Βασίλης Πρεδάρης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) που κατέκτησε την 33η θέση στη σπάθη αλλά και η 14χρονη Αλίνα Κουρούση (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων) που κατέκτησε την 35η θέση στη σπάθη. Στα ομαδικά ξεχώρισε η ομάδα της σπάθης νέων γυναικών με τις Παπαπετροπούλου, Κουρούση και την Μαριλένα Γαζεπίδη (ΟΣΦΠ) που κατέκτησε την 11η θέση. Πρέπει να σημειωθεί ότι όπως και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U17 που προηγήθηκε, έτσι και στο U20 o Έλληνας διαιτητής Ολυμπιακών Αγώνων, Ανδρέας Δουβής, διαιτήτευσε στους ημιτελικούς όλων των κατηγοριών στη σπάθη καθώς και στον τελικό του ομαδικού σπάθης νέων γυναικών. Ακολουθούν όλα τα αποτελέσματα ανά κατηγορία:
 
▪️Ξίφος μονομαχίας νέων ανδρών  (Αποτελέσματα)
Ο Παντελής Καραγιάννης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) και ο Αλέξανδρος Τουρμάν (ΑΟΦΙΨ Ίριδα) άνοιξαν την αυλαία για την Ελλάδα την πρώτη μέρα των ατομικών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων ανδρών/νέων γυναικών. Ο έφηβος Βασίλης Τσώκας (ΟΞΙΦ) τελικά δεν συμμετείχε. Στον προκριματικό γύρο ο Καραγιάννης σημείωσε 2 νίκες και 4 ήττες, ενώ ο Τουρμάν 1 νίκη και 5 ήττες. Δυστυχώς αυτό δεν ήταν αρκετό για την είσοδό τους στο κυρίως ταμπλό. Ο Καραγιάννης έμεινε για μία θέση εκτός και κατέκτησε την 81η θέση, και ο Τουρμάν κατέκτησε την 96η θέση μεταξύ 106 αθλητών.
 
81ος - Παντελής Καραγιάννης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)
96ος - Αλέξανδρος Τουρμάν (ΑΟΦΙΨ Ίριδα)
 
▪️Ξίφος ασκήσεως νέων γυναικών (Αποτελέσματα)
Η νεάνιδα Σταυρίνα Γαρυφάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) που είναι και η μοναδική ελληνική συμμετοχή ξεκίνησε εξαιρετικά την παρουσία της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της μεγαλύτερης κατηγορίας. Σημείωσε 4 νίκες και 2 ήττες στον προκριματικό γύρο και στο ταμπλό των 64 επικράτησε εύκολα επί της Ουλιάνα Ντομπρίνινα (Μολδαβία) με 15-2. Στη συνέχεια δεν μπόρεσε να νικήσει την Ιταλίδα Τζούλια Αμόρε (Νο5 του ταμπλό) για την είσοδο στο γύρο των 16. Ηττήθηκε με 15-10 και κατέκτησε την 23η θέση στις νέες γυναίκες ανάμεσα σε 74 αθλήτριες μετά την 18η θέση στις νεάνιδες.

23η - Σταυρίνα Γαρυφάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω)

▪️Σπάθη νέων γυναικών (Αποτελέσματα)
Η Μαριλένα Γαζεπίδη (ΟΣΦΠ) σημείωσε μία νίκη και 5 ήττες στον προκριματικό γύρο και δεν μπόρεσε να προκριθεί στο κυρίως ταμπλό. Ολοκλήρωσε την παρουσία της με την 54η θέση ανάμεσα σε 62 αθλήτριες. Αντιθέτως μπόρεσαν να περάσουν η 14χρονη Αλίνα Κουρούση (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων) με 4 νίκες και 2 ήττες αλλά και η Αλεξάνδρα Παπαπετροπούλου (Ε Κωστέα Γείτονα) με 2 νίκες και 4 ήττες. Η πρώτη ηττήθηκε στον νοκ-άουτ αγώνα για τις 32 καλύτερες από τη Σέρβα Μάρτα Τάσιτς με 15-12 και κατέκτησε την 35η θέση μετά την 9η στις νεάνιδες. Η Παπαπετροπούλου απέκλεισε με 15-8 την Ουκρανή Σοφία Χολόβκινα αλλά λύγισε στη συνέχεια από τη Βρετανή Λέξι Κρέιζ με 15-11 και κατέκτησε την 31η θέση στο σύνολο.

31η - Αλεξάνδρα Παπαπετροπούλου (Ε Κωστέα Γείτονα)
35η - Αλίνα Κουρούση (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων)
54η - Μαριλένα Γαζεπίδη (ΟΣΦΠ)

▪️Ξίφος μονομαχίας νέων γυναικών (Αποτελέσματα)
Η Κωνσταντίνα Τσολάκη (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) δεν μπόρεσε να καταγράψει νίκη στον προκριματικό γύρο και ολοκλήρωσε την παρουσία της με την 90η θέση ανάμεσα σε 95 αθλήτριες. Στο κυρίως ταμπλό πέρασαν οι άλλες τρεις Ελληνίδες: Η Ανδριάνα Θεοδωροπούλου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) που σημείωσε 3 νίκες και 3 ήττες, η Νεφέλη Ροδοπούλου (ΑΟΦΙΨ Ίριδα) που σημείωσε 2 νίκες και 3 ήττες και η Χριστίνα Μπορονκάυ (Λύγκας Πεντέλης) που σημείωσε 2 νίκες και 4 ήττες. Στο γύρο των 128 η Θεοδωροπούλου πέρασε άνευ αγώνα, η Μπορονκάυ επικράτησε επί της Τσέχας Βάντα Βιζλουσίλοβα με 15-5, ενώ η Ροδοπούλου ηττήθηκε από την Ουγγαρέζα Ρέκα Σαλαμόν με 15-13 και κατέκτησε την 66η θέση. Στις μάχες για την είσοδο στις 32 καλύτερες η Ανδριάνα Θεοδωροπούλου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) ηττήθηκε με 15-6 από την Ιταλίδα Καρόλα Μακάνιο και η Χριστίνα Μπορονκάυ (Λύγκας Πεντέλης) ηττήθηκε από την Πολωνή Γκλόρια Κλούγκχαρτ με 15-5. Ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στη διοργάνωση με την 46η και την 64η θέση ανάμεσα σε 95 αθλήτριες.
 
46η - Ανδριάνα Θεοδωροπούλου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)
64η - Χριστίνα Μπορονκάυ (Λύγκας ΟΞ Πεντέλης)
66η - Νεφέλη Ροδοπούλου (ΑΟΦΙΨ Ίριδα)
90η - Κωνσταντίνα Τσολάκη (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)

▪️Ξίφος ασκήσεως νέων ανδρών (Αποτελέσματα)
Ο Δημήτρης Γκίκας (ΑΞΙΑ) που είναι και ο μοναδικός Έλληνας που συμμετέχει στους νέους σημείωσε 2 νίκες και 4 ήττες στον προκριματικό γύρο και πέρασε στο κυρίως ταμπλό των 64. Στον πρώτο νοκ-άουτ αγώνα ηττήθηκε από τον Ιταλό Νταμιάνο Ντι Βερόλι, το Νο2 του ταμπλό, με 15-6 και ολοκλήρωσε την παρουσία του στη διοργάνωση με την 63η θέση ανάμεσα σε 89 αθλητές.

63ος - Δημήτρης Γκίκας (ΑΞΙΑ)

▪️Σπάθη νέων ανδρών (Αποτελέσματα)
Ο Θοδωρής Στραγάλης (ΑΑ Ιωαννίνων) σημείωσε μόνο 1 νίκη σε 6 αναμετρήσεις στον προκριματικό γύρο και αυτή δεν αρκούσε για να τον βάλει στο κυρίως ταμπλό. Κατέκτησε την 68η θέση μεταξύ 75 αθλητών. Στο γύρο των 64 προκρίθηκαν από την άλλη ο Βασίλης Πρεδάρης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας), ο Συνοδινός Πασχαλιδίογλου (ΑΟ Ασπίδα) και ο Νίκος Περγάμαλης (ΑΟ Ασπίδα) με 4/2, 3/3 και 2/4 νίκες/ήττες στις πουλ αντίστοιχα. Στο γύρο των 64 ο Πρεδάρης ηττήθηκε με 15-14 από το Βούλγαρο Βίκτορ Φίλεφ, ο Πασχαλιδίογλου ηττήθηκε με 15-8 από τον Ιταλό Εντοάρντο Καντίνι και ο Περγάμαλης ηττήθηκε με 15-8 από το Ρουμάνο Μινέα Ενάτσε. Οι Έλληνες κατέκτησαν την 33η, την 49η και την 55η θέση αντίστοιχα ανάμεσα σε 75 Ευρωπαίους αθλητές.
 
33ος - Βασίλης Πρεδάρης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)
49ος - Συνοδινός Πασχαλιδίογλου (ΑΟ Ασπίδα)
55ος - Νίκος Περγάμαλης (ΑΟ Ασπίδα)
68ος - Θοδωρής Στραγάλης (ΑΑ Ιωαννίνων)
 
▪️Ομαδικό σπάθης νέων γυναικών (Αποτελέσματα)
Οι Μαριλένα Γαζεπίδη, Αλίνα Κουρούση και Αλεξάνδρα Παπαπετροπούλου ηττήθηκαν στο γύρο των 16 από την Ιταλία με 45-33. Στους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 9-16 νίκησαν σε ένα επεισοδιακό αγώνα της Ισπανία με 45-44 και εξασφάλισαν θέση στις 12 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Στη συνέχεια ηττήθηκαν από την ομάδα της Βρετανίας με 45-35 και ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στη διοργάνωση με νίκη με 45-18 κόντρα στην ομάδα της Γεωργίας. Κατέκτησαν τελικά την 11η θέση μεταξύ 15 ομάδων.
 
▪️Ομαδικό ξίφους μονομαχίας νέων γυναικών (Αποτελέσματα)
Οι Νεφέλη Ροδοπούλου, Ανδριάνα Θεδωροπούλου και Χριστίνα Μπορονκάυ ηττήθηκαν στο γύρο των 32 από την οομάδα της Τουρκίας με 45-34 και ολοκλήρωσαν πρόωρα την παρουσία τους. Κατέκτησαν την 17η θέση ανάμεσα σε 18 ομάδες στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Με αυτή την εμφάνιση ολοκληρώθηκαν οι ελληνικές συμμετοχές στη διοργάνωση.
 
 
 
 
 
Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib