Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα των αγώνων στο παγκόσμιο κύπελλο σπάθης «Ακρόπολις» στην οποία ξεχώρισε η 14χρονη Αλίνα Κουρούση που έφτασε μέχρι το ταμπλό των 128, ενώ καθορίστηκαν και οι αντίπαλες για τις Γεωργιάδου και Γκουντούρα.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας διοργανώνει για ακόμα μία φορά τη διεθνή διοργάνωση σε συνεργασία με την παγκόσμια ομοσπονδία ξιφασκίας (FIE) και με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής. Στην πρώτη μέρα των αγώνων πήραν θέση στην πίστα συνολικά 17 Ελληνίδες. Η Κουρούση (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων) σημείωσε δύο νίκες και τέσσερις ήττες στον προκριματικό γύρο και ήταν η μοναδική που πήρε την πρόκριση για τους αγώνες νοκ-άουτ. Δύο νίκες στην πουλ σημείωσε και η Αθηναΐς Μαυρικάκη (ΑΟ Ασπίδα) αλλά δεν πήρε την πρόκριση στις λεπτομέρειες. Στη μάχη για το ταμπλό των 64 η Κουρούση ηττήθηκε από την Κορεάτισσα Σεμπίν Τσόι με 15-9 και ολοκλήρωσε την παρουσία της στη διοργάνωση με την 127η θέση. 

Θυμίζουμε ότι στο κυρίως ταμπλό των 64 που θα διεξαχθεί το Σάββατο 4/3 θα έχουμε διπλή ελληνική συμμετοχή με την Δέσποινα Γεωργιάδου (ΠΑΟ) και τη Δώρα Γκουντούρα (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Νο3 και το Νο9 του κόσμου. Οι 16 καλύτερες αθλήτριες με βάση την παγκόσμια κατάταξη της FIE, ανάμεσά τους και οι δύο Ελληνίδες, έχουν απευθείας πρόκριση στο κυρίως ταμπλό των 64. Πρόκριση εξασφάλισαν και οι 16 καλύτερες από τη φάση των ομίλων (poules) που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 3/3, ενώ οι υπόλοιπες 32 θέσεις κρίθηκαν μετά από δύο φάσεις αγώνων νοκ-άουτ που πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής 3/3. 

Μετά από την συμπλήρωση των ονομάτων του κυρίως ταμπλό προέκυψαν και οι αντίπαλες για τις Γεωργιάδου και Γκουντούρα. Η πρώτη θα αντιμετωπίσει την 30χρονη Καναδή Πάμελα Μπρινταμούρ (FIE No160) και η δεύτερη την 28χρονη Ρενάτα Κατόνα (FIE No54) για την είσοδο στις 32 καλύτερες. Πρέπει να σημειωθεί ότι από το παγκόσμιο του Καΐρου τον Ιούλιο 2022 μέχρι και σήμερα η Ελλάδα έχει εκπροσωπηθεί σε όλα τα βάθρα των μεγάλων διοργανώσεων σπάθης, είτε από τη Γεωργιάδου, είτε από τη Γκουντούρα, είτε και από τις δύο. Η Γεωργιάδου δε ήταν η νικήτρια στις δύο τελευταίες διεθνείς διοργανώσεις, στο γκραν πρι της Τύνιδας και στο παγκόσμιο κύπελλο της Τασκένδης.

Οι θέσεις των Ελληνίδων:

127η - Αλίνα Κουρούση (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων)
141η - Αθηναΐς Μαυρικάκη (ΑΟ Ασπίδα)
146η - Άννα Γερονίκου (ΑΣ Βικτώρια)
153η - Μαριλένα Γαζεπίδη (ΟΣΦΠ)
156η - Καλλιόπη Χατζάκου (Ε Κωστέα Γείτονα)
157η - Άννα Ιωσηφίνα Παπαδά (Ε Κωστέα Γείτονα)
158η - Όλγα Καζάκου (Ηλυσιακός ΑΟ)
161η - Κλαίρη Μπένου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)
167η - Ιωάννα Χατζάκου (Ε Κωστέα Γείτονα)
167η - Χριστίνα Χουζούρη (ΟΣΦΠ)
169η - Δέσποινα Κωνσταντακοπούλου (ΟΣΦΠ)
170η - Αγνή Παλάσκα (Απόλλων Βριλησσίων)
170η - Κωνσταντίνα Σαϊτάνη (ΠΑΟ)
172η - Ευαγγελία Μάρθα Καβέλη (ΟΣΦΠ)
173η - Ελένη Άννα Ρουμπή (ΟΣΦΠ)
174η - Άννα Δούκα (ΟΣΦΠ)
175η - Κατερίνα Λυτίνα (ΑΟ Ασπίδα)

Αποτελέσματα

Δείτε παρακάτω όλες τις λεπτομέρειες για τη διοργάνωση:

Παγκόσμιο κύπελλο σπάθης «Ακρόπολις»: Στο ΟΑΚΑ μεταξύ 3-5 Μαρτίου η κορυφαία ελληνική διοργάνωση ξιφασκίας (01.03.2023)

Φωτογραφίες από την πρώτη μέρα των αγώνων μπορείτε να βρείτε εδώ.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib