Η Δέσποινα Γεωργιάδου, η Δώρα Γκουντούρα, η Κλαίρη Μπένου και η Αθηναΐς Μαυρικάκη βρίσκονται στο Σιντ Νίκλαας της Φλάνδρας για την 6η κατά σειρά διεθνή διοργάνωση σπάθης γυναικών της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν. 

Την Παρασκευή 17/3 θα διεξαχθεί ο προκριματικός γύρος του ατομικού στον οποίο θα συμμετάσχουν η Μπένου και η Μαυρικάκη με το δύσκολο στόχο της πρόκρισης στο κυρίως ταμπλό των 64 του Σαββάτου (18/3). Συνολικά θα αγωνιστούν 185 αθλήτριες από 35 διαφορετικές χώρες. Στο ταμπλό των 64 καλύτερων αθλητριών έχουν εξασφαλισμένη θέση οι 16 αθλήτριες της διοργάνωσης που βρίσκονται πιο ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη, ανάμεσα στις οποίες είναι βέβαια η Γεωργιάδου και η Γκουντούρα ως το Νο2 και το Νο6 του κόσμου. Η Γεωργιάδου θέλει να αφήσει πίσω της το «στραβοπάτημα» στο ΟΑΚΑ και να επιστρέψει στο βάθρο για 4η φορά μέσα στη σεζόν 2022-2023. Συνδυαστικά με την απόδοση της Γιαπωνέζας Μισάκι Εμούρα, Νο1 του κόσμου και παγκόσμιας πρωταθλήτριας του 2022, η Γεωργιάδου μπορεί να μειώσει περισσότερο τη βαθμολογική διαφορά για την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Η Γκουντούρα από την άλλη θέλει να συνεχίσει το σερί μεταλλίων μετά το αργυρό στην Τασκένδη και το χάλκινο στην Αθήνα, αλλά και να ανέβει πιο ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη αφού θα έχει την ευκαιρία να αντικαταστήσει την κακή βαθμολογία από την περσινή 33η θέση στο παγκόσμιο κύπελλο της Κωνσταντινούπολης.

Την Κυριακή 19/3 η ελληνική τετράδα θα πάρει θέση στην πίστα για τις μάχες του ομαδικού και θέλει να αξιοποιήσει την κεκτημένη ταχύτητα που έχει από την πολύ καλή 7η θέση στο παγκόσμιο κύπελλο «Ακρόπολις» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις αρχές του Μαρτίου. Η Ελλάδα βρίσκεται στο Νο12 της παγκόσμιας κατάταξης και ανάμεσα στις 27 εθνικές ομάδες που θα αγωνιστούν στο Βέλγιο θα είναι και οι 11 που προπορεύονται στην παγκόσμια κατάταξη. Η Μαυρικάκη αντικαθιστά για ακόμα μία διοργάνωση την Μαρίνα Παΐζη που δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τον τραυματισμό της στο ισχίο. Την ελληνική ομάδα θα συνοδέψει για ακόμα μία διοργάνωση ο ομοσπονδιακός προπονητής σπάθης, Θανάσης Δελενίκας, και ο προπονητής της Γεωργιάδου, Χρήστος Σαΐνης. Στους αγώνες θα παρευρεθεί και ο Έλληνας διαιτητής Ολυμπιακών Αγώνων, Ανδρέας Δουβής, μετά από πρόσκληση που έλαβε από τη FIE. Ακολουθούν οι αναλυτικές συμμετοχές και οι σύνδεσμοι για να παρακολουθήσετε τους αγώνες και τα αποτελέσματα σε ζωντανό χρόνο: 

Συμμετοχές ατομικού

Συμμετοχές ομαδικού

Live αποτελέσματα

Live μετάδοση

 

 

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib