Από 1 έως 3 Απριλίου διεξήχθησαν οι αγώνες σπάθης στις κατηγορίες U17 και U20 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ηλικιακών κατηγοριών του Πλόβντιβ της Βουλγαρίας στους οποίους η Ελλάδα είχε 14 ατομικές και 2 ομαδικές συμμετοχές. 

Συνολικά αγωνίστηκαν 5 αθλητές και 4 αθλήτριες στις δύο κατηγορίες. Το Σάββατο 1/4 άνοιξαν την αυλαία οι ξιφομάχοι των νέων ανδρών και γυναικών (U20), την Κυριακή 2/4 τη σκυτάλη πήραν οι έφηβοι και οι νεάνιδες (U17) ενώ τη Δευτέρα 3/4 πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες στα ομαδικά των νέων (U20). Ανάμεσα στα μέλη της αποστολής υπήρχε ιδιαίτερα ομαδικό κλίμα και σε κάθες αγώνα οι υπόλοιποι/ες αθλητές/ριες στήριζαν όσους/ες αγωνίζονταν. Μαζί τους ήταν βέβαια και οι Έλληνες προπονητές σπάθης Γιώργος Τσουρούτας, Νικολάι Ζαποροτσένκο, Νίκος Ψύχας, Γιάννης Νοταράς ενώ το παρών έδωσε και το μέλος του ΔΣ της ΕΟΞ και επικεφαλής της επιτροπής βορείου Ελλάδος, Χρήστος Γρόλλιος. Ακολουθούν όλα όσα έγιναν στη διοργάνωση της Βουλγαρίας ανά αγώνισμα:

Σπάθη νέων γυναικών (U20)

Την αυλαία άνοιξαν για την Ελλάδα η Μαριλένα Γαζεπίδη (ΟΣΦΠ), η Αλεξάνδρα Παπαπετροπούλου (Ε Κωστέα Γείτονα) και η Αλίνα Κουρούση (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων). Και οι τρεις αθλήτριες πέρασαν από τον προκριματικό γύρο με 3/2, 3/2 και 4/1 νίκες/ήττες και πήραν θέση στο κυρίως ταμπλό. Στο γύρο των 128 η Κουρούση πέρασε άνευ αγώνα, η Γαζεπίδη ηττήθηκε από την Κορεάτισσα Τζιγουόν Τζανγκ με 15-12 και η Παπαπετροπούλου ηττήθηκε από την Βραζιλιάνα Λουάνα Πέκελμαν με 15-5. Στο γύρο των 64 η Κουρούση ηττήθηκε από την Ουκρανή Σοφία Χολόβκινα με 15-7. Στην τελική κατάταξη η Κουρούση πήρε την 42η θέση, η Παπαπετροπούλου την 68η και η Γαζεπίδη την 70η θέση ανάμεσα σε 124 αθλήτριες. 

Σπάθη νέων ανδρών (U20)

Τη σκυτάλη πήραν οι νέοι της σπάθης, ο Θωμάς-Αβραάμ Γρόλλιος (Άρης Θεσσαλονίκης), ο Νίκος Περγάμαλης (ΑΟ Ασπίδα) ο Συνοδινός Πασχαλιδίογλου (ΑΟ Ασπίδα) και ο Θοδωρής Στραγάλης (ΑΑ Ιωαννίνων). Με 1/5 νίκες/ήττες στις πουλ ο Στραγάλης και ο Πασχαλιδίογλου δεν μπόρεσαν να πάρουν την πρόκριση για το κυρίως ταμπλό και ολοκλήρωσαν την παρουσία τους με την 133η και 139η θέση αντίστοιχα. Με 4/2 και 3/3 νίκες/ήττες αντίστοιχα οι Γρόλλιος και Περγάμαλης πήραν θέση στο ταμπλό των 128. Εκεί ο 14χρονος Γρόλλιος ηττήθηκε 15-6 από τον Γάλλο Ουγκό Λαταπί και ο Περγάμαλης ηττήθηκε με 15-2 από τον Ουκρανό Ντάριι Λουκασένκο. Πήραν την 76η και 100η θέση στο σύνολο ανάμεσα σε 167 αθλητές. 

Ομαδικά νέων (U20)

Η ελληνική ομάδα σπάθης νέων γυναικών με τις Μαριλένα Γαζεπίδη, Αλεξάνδρα Παπαπετροπούλου και Αλίνα Κουρούση ηττήθηκε στην πρώτη της αναμέτρηση στο γύρο των 32 από την ομάδα της Ρουμανίας (45-31) και ολοκλήρωσε την παρουσία της στη διοργάνωση με την 24η θέση μεταξύ 29 χωρών. Η ελληνική ομάδα σπάθης νέων ανδρών με τους Θοδωρή Στραγάλη, Νίκο Περγάμαλη, Θωμά-Αβραάμ Γρόλλιο και Συνοδινό Πασχαλιδίογλου ηττήθηκε στην πρώτη της αναμέτρηση στο γύρο των 64 από την ομάδα του Κουβέιτ (45-29) και ολοκλήρωσε την παρουσία της στη διοργάνωση με την 35η θέση μεταξύ 36 χωρών.

Σπάθη νεανίδων (U17)

Τη δεύτερη μέρα των αγώνων στη Φιλιππoύπολη πήραν θέση στις πίστες οι έφηβοι και οι νεάνιδες της σπάθης. Τα γαλανόλευκα στις νεάνιδες εκπροσώπησαν η Κατερίνα Χατζηκοκκίνου (ΑΟ Ασπίδα), η Αλίνα Κουρούση (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων) και η Αλεξάνδρα Παπαπετροπούλου (Ε Κωστέα Γείτονα). Και οι τρεις αθλήτριες πέρασαν από τον προκριματικό γύρο με 2/4, 4/2 και 4/1 σε νίκες/ήττες στις πουλ. Στο κυρίως ταμπλό των 128 οι Κουρούση και Παπαπετροπούλου πέρασαν άνευ αγώνα, ενώ η Χατζηκοκκίνου ηττήθηκε από την Πορτορικανή Αλεχάντρα Φερέιρα με 15-11 και ολοκλήρωσε την παρουσία της με την 65η θέση. Στο γύρο των 64 η Παπαπετροπούλου ηττήθηκε 15-10 από την επίσης Πορτορικανή Γκαμπριέλα Μαρία Λιν Χουανγκ, ενώ η Κουρούση νίκησε την Πολωνή Έβα Βασιλέβσκα με 15-4. Στη μάχη για τη 16άδα κόντρα στην Αμερικανίδα Τζένα Σόμαν η 14χρονη Ελληνίδα ηττήθηκε με 15-11. Η Παπαπετροπούλου κατέκτησε την 37η θέση και η Κουρούση την 24η θέση ανάμεσα σε 92 αθλήτριες.
 
Σπάθη εφήβων (U17)

 Στη σπάθη εφήβων συμμετείχαν για την Ελλάδα ο Συνοδινός Πασχαλιδίογλου (ΑΟ Ασπίδα), ο Νίκος Περγάμαλης (ΑΟ Ασπίδα) και ο Γκυ-Γιώργος Λεωτον (Άρης Θεσσαλονίκης). Ο Πασχαλιδίογλου με 4 ήττες και 2 νίκες στην πουλ έμεινε δυστυχώς για μία θέση εκτός κυρίως ταμπλό και ολοκλήρωσε την παρουσία του με την 82η θέση. Ο Περγάμαλης και ο Λεωτόν προκρίθηκαν με 4 νίκες και 2 ήττες και πέρασαν άνευ αγώνα και από το ταμπλό των 128. Στο γύρο των 64 ο Λεωτόν ηττήθηκε από τον Ουζμπέκο Ζουχριντίν Κοντίροφ με 15-11, ενώ ο Περγάμαλης νίκησε τον Τσέχο Σιμόν Κάτσεκ με 15-9. Στη μάχη για την είσοδο στη 16άδα ηττήθηκε από τον Ούγγρο Σαντάνι Παπ με 15-11. Ο Λεωτόν κατέκτησε την 40η θέση και ο Περγάμαλης την 26η θέση ανάμεσα σε 106 αθλητές.

Ακολουθούν συγκεντρωτικά όλα τα αποτελέσματα της σπάθης:

Σπάθη νέων γυναικών
42η - Αλίνα Κουρούση (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων)
68η - Αλεξάνδρα Παπαπετροπούλου (Ε Κωστέα Γείτονα)
70η - Μαριλένα Γαζεπίδη (ΟΣΦΠ)

Αναλυτικά αποτελέσματα

Σπάθη νέων ανδρών
76ος - Θωμάς-Αβραάμ Γρόλλιος (Άρης Θεσσαλονίκης)
100ος - Νίκος Περγάμαλης (ΑΟ Ασπίδα)
139ος - Συνοδινός Πασχαλιδίογλου (ΑΟ Ασπίδα)
133ος - Θοδωρής Στραγάλης (ΑΑ Ιωαννίνων)

Αναλυτικά αποτελέσματα

Ομαδικά νέων
24η θέση - Εθνική νέων γυναικών (Γαζεπίδη, Παπαπετροπούλου, Κουρούση)
35η θέση - Εθνική νέων ανδρών (Στραγάλης, Περγάμαλης, Γρόλλιος και Πασχαλιδίογλου)

Αναλυτικά αποτελέσματα νεων γυναικών
Αναλυτικά αποτελέσματα νέων ανδρών

Σπάθη νεανίδων
24η - Αλίνα Κουρούση (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων)
37η - Αλεξάνδρα Παπαπετροπούλου (Ε Κωστέα Γείτονα)
65η - Κατερίνα Χατζηκοκκίνου (ΑΟ Ασπίδα)

Αναλυτικά αποτελέσματα

Σπάθη εφήβων
26ος - Νίκος Περγάμαλης (ΑΟ Ασπίδα)
40ος - Γκυ-Γιώργος Λεωτον (Άρης Θεσσαλονίκης)
82ος - Συνοδινός Πασχαλιδίογλου (ΑΟ Ασπίδα)

Αναλυτικά αποτελέσματα

 

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib