Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φιλιππούπολης η αυλαία έπεσε με τους/τις ξιφομάχους U17 και U20 στο ξίφος μονομαχίας (7-9/4) όπου από ελληνικής πλευράς είχαμε πολύ καλές εμφανίσεις στους νέους άνδρες και στους εφήβους.

Συνολικά αγωνίστηκαν 5 αθλητές και 7 αθλήτριες στις δύο ηλικιακές κατηγορίες. Την Παρασκευή 7/4 άνοιξαν την αυλαία οι ξιφομάχοι των νέων ανδρών και γυναικών (U20), το Σάββατο 8/4 τη σκυτάλη πήραν οι έφηβοι και οι νεάνιδες (U17) ενώ την Κυριακή 9/4 πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες στα ομαδικά των νέων (U20). Δίπλα στους αθλητές και τις αθλήτριες ήταν οι συνοδοί και οι προπονητές τους, Γιώργος Πασσάς, Νίκος Τσώκας, Πέτρος Τσώκας, Μάκης Μουΐκης, Σωτήρης Σωτήρας και Δημήτρης Δημητρακόπουλος. Την καλύτερη παρουσία από την ελληνική αποστολή την έκαναν ο Άγγελος Ρασπόπτσης (ΟΞΙΦ) που κατατάχθηκε στους 32 καλύτερους στους νέους και οι Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) και Βασίλης Τσώκας (ΟΞΙΦ) που κατατάχθηκαν στους καλύτερους 32 στους εφήβους. Ακολουθούν όλα όσα έγιναν στη διοργάνωση της Βουλγαρίας ανά κατηγορία:

Ξίφος μονομαχίας νέων γυναικών

Το πρωί της 7η ημέρας της διοργάνωσης πήραν θέση στις πίστες οι νέες γυναίκες του όπλου και για η Ελλάδα εκπροσωπείται στην κατηγορία από την Ανδριάνα Θεοδωροπούλου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας), η Νεφέλη Ροδοπούλου (ΑΟΦΙΨ Ίριδα), η Κωνσταντίνα Τσολάκη (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) και η Χριστίνα Μπορονκάυ (Λύγκας Πεντέλης). Η Τσολάκη και η Μπορονκάυ σημείωσαν στις πουλ μόνο μία νίκη σε έξι αναμετρήσεις και δεν μπόρεσαν να πάρουν την πρόκριση για το κυρίως ταμπλό. Ολοκλήρωσαν την παρουσία τους με την 153η και την 156η θέση ανάμεσα σε 174 αθλήτριες. Η Θεοδωροπούλου πέρασε με 2 νίκες και 3 ήττες απευθείας στο ταμπλό των 128, ενώ η Ροδοπούλου με 2 νίκες και 4 ήττες πέρασε στο ταμπλό των 256. Κόντρα στην Κολομβιανή Ισαμπέλα Γκονσάλες Ροντρίγκες η Ροδοπούλου ηττήθηκε με 15-10 και κατέκτησε την 134η θέση. Η Θεοδωροπούλου στο γύρο των 128 αντιμετώπισε την Καναδέζα Νικόλ Ξουάν για την είσοδο στις καλύτερες 64 της διοργάνωσης αλλά ηττήθηκε στον τελευταίο πόντο του αβαντάζ με 9-8. Η 19χρονη αθλήτρια κατέκτησε τελικά την 112η θέση.

Ξίφος μονομαχίας νέων ανδρών

Στο ξίφος μονομαχίας νέων ανδρών συμμετείχαν στο προκριματικό για την Ελλάδα ο Άγγελος Ρασπόπτσης (ΟΞΙΦ), ο Βασίλης Τσώκας (ΟΞΙΦ) και ο Γιώργος Αλέστας (ΑΟΦΙΨ Ίριδα). Ο Αλέστας δεν μπόρεσε να σημειώσει νίκη στις 5 αναμετρήσεις που έπαιξε στην πουλ και κατέκτησε την 215η θέση. Ο Τσώκας και ο Ρασπόπτσης πέρασαν στο κυρίως ταμπλό με 2 και 3 νίκες σε 6 αναμετρήσεις αντίστοιχα και πήραν θέση στο ταμπλό των 256. Ο Τσώκας ηττήθηκε με 15-12 από τον Σανίλ Σαρμά από τις Παρθένες Νήσους και ολοκλήρωσε 156η θέση. Ο Ρασπόπτης από την άλλη νίκησε τον Σέρβο Γιάκοβ Πλανόγιεβιτς με 15-9 και προκρίθηκε στους 128. Εκεί πήρε μία τρομερή νίκη με 15-14 απέναντι στο Νο52 του ταμπλό του παγκοσμίου και αήττητο στα προκριματικά, τον Ιταλό Ματέο Γκαλάσι, και πέρασε στους 64 καλύτερους ως το Νο6. Η πορεία του όμως δε σταμάτησε ούτε εκεί αφού νίκησε και τον Ισπανό Γκιγιέρμο Χουάνες με 13-9 μπήκε στους 32 καλύτερους της διοργάνωσης. Ο νεαρός αθλητής δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ισραηλινού Φέντορ Kαπέρσκι για την είσοδο στην 16άδα του παγκοσμίο πρωταθλήματος νέων ανδρών (U20), από τον οποίο ηττήθηκε με 15-8. Σε σύνολο 233 αθλητών κατέκτησε τελικά την 32η θέση και μάλιστα σε μία χρονιά που είχε μειώσει τις προπονήσεις του λόγω προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Ομαδικό ξίφους μονομαχίας νέων γυναικών

Την αυλαία για τα ελληνικά χρώματα έκλεισε η ομάδα ξίφους μονομαχίας νέων γυναικών με τις Ανδριάνα Θεοδωροπούλου, Κωνσταντίνα Τσολάκη και Χριστίνα Μπορονκάυ. Στον γύρο των 64 κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την ομάδα από το Μεξικό, από την οποία ηττήθηκαν 45-42 σε έναν αγώνα που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Οι Ελληνίδες κατέκτησαν τελικά την 33η θέση μεταξύ 36 ομάδων.

Ξίφος μονομαχίας νεανίδων

Την 8η μέρα της διοργάνωσης με τα ελληνικά χρώματα αγωνίστηκαν η Νεφέλη Ρασπόπτση (ΟΞΙΦ), η Βασιλική Μπίζα (ΑΟΦΙΨ Ίριδα) και η Μαρία Παγώνη (ΛΟ Βάρης). Και οι τρεις αθλήτριες πέρασαν από τον προκριματικό γύρο με 5/1 3/3 και 2/3 νίκες/ήττες στις πουλ. Στο γύρο των 128 η Παγώνη ολοκλήρωσε την παρουσία της μετά από ήττα με 15-11 από την Τσέχα Χάνα Γιούρκοβα. Η Ρασπόπτση πέρασε στις 64 άνευ αγώνα ενώ η Μπίζα νίκησε την Ινδή Μπαγουάνα Τακουλί με 15-13. Στο γύρο των 64 η Ρασπόπτση ηττήθηκε με 15-8 από την Ισραηλινή Μιχάλ Κοέν, την «αργυρή» του ευρωπαϊκού κυπέλλου της Θεσσαλονίκης, ενώ η Μπίζα ηττήθηκε από την Αιγύπτια Χάνα Ελερακί με 15-9. Σε σύνολο 120 αθλητριών η Παγώνη κατέκτησε την 79η θέση, η Μπίζα την 58η και η Ρασπόπτση την 38η.

Ξίφος μονομαχίας εφήβων

Η ελληνική παρουσία στα ατομικά αγωνίσματα ολοκληρώθηκε με το ξίφος μονομαχίας εφήβων. Την Ελλάδα εκπροσώπησαν ο Κωνσταντίνος Καραμπάσης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας), ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) και ο Βασίλης Τσώκας (ΟΞΙΦ). Και οι τρεις αθλητές πέρασαν από τον προκριματικό γύρο με 5 νίκες και 1 ήττα και πήραν θέση στο ταμπλό των 128. Ο Τσώκας νίκησε τον Αρμένιο Σεργκέι Μκρτσιάν με 15-14, ο Θεοδωρόπουλος τον Τσέχο Γιάκουμπ Κουφάλ με 15-5 και ο Καραμπάσης τον Καναδό Χάντερ Γιου με 15-10. Στο γύρο των 64 ο Καραμπάσης ήταν ο μόνος που δεν μπόρεσε να πάρει την πρόκριση μετά από την ήττα από τον Κύπριο Αλέξανδρο Εμμανουηλίδη με 15-11. Ο Θεοδωρόπουλος νίκησε τον Ισπανό Χουάν Πέρεθ Βέμπερ με 15-11 και ο Τσώκας τον Πολωνό Σιμόν Βάλκοβιακ με 15-8. Οι ελληνικές παρουσίες ολοκληρώθηκαν στο γύρο των 32, στο οποίο ο Τσώκας ηττήθηκε από τον Κορεάτη Ντοϊούν Κιμ με 15-5 και ο Θεοδωρόπουλος ηττήθηκε από τον Ισραηλινό Φέντορ Kαπέρσκι με 15-6. Στην τελική κατάταξη ο Καραμπάσης κατέκτησε την 35η θέση, ο Τσώκας την 25η θέση και ο Θεοδωρόπουλος την 22η θέση μεταξύ 149 αθλητών.

Ξίφος μονομαχίας νέων ανδρών
32ος - Άγγελος Ρασπόπτσης (ΟΞΙΦ)
156ος - Βασίλης Τσώκας (ΟΞΙΦ)
215ος - Γιώργος Αλέστας (ΑΟΦΙΨ Ίριδα)

Αποτελέσματα 

Ξίφος μονομαχίας νέων γυναικών
112η - Ανδριάνα Θεοδωροπούλου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)
134η - Νεφέλη Ροδοπούλου (ΑΟΦΙΨ Ίριδα)
153η - Κωνσταντίνα Τσολάκη (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)
156η - Χριστίνα Μπορονκάυ (Λύγκας ΟΞ Πεντέλης)

Αποτελέσματα

Ομαδικό ξίφους μονομαχίας νέων γυναικών

33ες - Εθνική ομάδα (Θεοδωροπούλου, Μπορονκάυ, Τσολάκη)

Αποτελέσματα

Ξίφος μονομαχίας εφήβων
22ος - Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)
25ος - Βασίλης Τσώκας (ΟΞΙΦ)
35ος - Κωνσταντίνος Καραμπάσης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)

Αποτελέσματα

Ξίφος μονομαχίας νεανίδων
38η - Νεφέλη Ρασπόπτση (ΟΞΙΦ)
58η - Βασιλική Μπίζα (ΑΟΦΙΨ Ίριδα)
79η - Μαρία Παγώνη (ΛΟ Βάρης)

Αποτελέσματα

Φωτογραφικό υλικό από τις προσπάθειες της ελληνικής αποστολής στη διοργάνωση τηςΦιλιππούπολης μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

 

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib