Στη Μόσχα ταξίδεψε σήμερα

(Πέμπτη) τα ξημερώματα η Βάσω Βουγιούκα, με ανεβασμένο ηθικό από την επιτυχία της (χάλκινο μετάλλιο) πριν μια βδομάδα στην Τουρκία. Εκεί θα δώσει άλλη μια μάχη για το Παγκόσμιο Κύπελλο (22-23/3), με τη φιλοδοξία να διατηρηθεί ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη σπάθης (τώρα βρίσκεται στο Νο 5), καθώς, μάλιστα, η διοργάνωση είναι αξιολογημένη Grand Prix και μετράει με αυξημένη βαθμολογία (συμμετέχει, μάλιστα, και ο διεθνής διαιτητής μας Ανδρέας Δουβής, επιλεγμένος από τη FIE).

 

Το ευχάριστο για τη Βουγιούκα είναι ότι το δυνατό κρυολόγημα που την ταλαιπωρούσε έχει υποχωρήσει αρκετά και για πρώτη φορά ύστερα από αρκετό καιρό νιώθει καλύτερα, αν και συνεχίζει συστηματικά την αντιβιοτική αγωγή. Αυτό το πρόβλημα, πάντως, εξακολουθεί να έχει εύλογο αντίκτυπο στην προετοιμασία της και κάνει τον ομοσπονδιακό προπονητή Γκαμπριέλ Ντούτσια να δηλώνει για τους αγώνες στη Μόσχα «ευχαριστημένος αν καταφέρει να πλασαριστεί στη 16άδα». Άλλωστε το ζητούμενο για την αθλήτριά του στα σχέδιά τους, όπως είπε, είναι «να "ανεβάσει στροφές" κατά το Μάιο, με βασικούς στόχους το Πανευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

Εκτός της Βουγιούκα, το ίδιο 2ήμερο (22-23/3) και ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος θα δώσει τη μάχη του στο Παγκόσμιο Κύπελλο ξίφους ασκήσεως (Ανδρών) στη Βόννη. Έχει ήδη μεσολαβήσει η συμμετοχή του εκεί σε ένα ολιγοήμερο καμπ, αμέσως μετά τους αγώνες στην αντίστοιχη διοργάνωση Παγκοσμίου Κυπέλλου στ:η Βενετία, πάντα με γονική κάλυψη της δαπάνης.

Tο «3o Κύπελλο Κωνσταντινούπολης»: Σε εθνικό διασυλλογικό επίπεδο, τώρα, η αγωνιστική δράση οφείλεται σε προσπάθεια της ΑΕΚ, η οποία διοργανώνει το ερχόμενο Σάββατο (23/3) στην αίθουσα ξιφασκίας του ΟΑΚΑ το «3ο Κύπελλο Κωνσταντινούπολης». Οι αγώνες διεξάγονται στο όπλο της σπάθης, όπου δραστηριοποιείται η ΑΕΚ με μεγάλη επιτυχία και αφορούν σε δύο ηλικιακές κατηγορίες. Στις 9 το πρωί αγωνίζονται οι Παμπαίδες/Παγκορασίδες -13 χρόνων και στις 12 το μεσημέρι οι Νέοι/Νέες -20.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib