Η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου ήταν το όνομα που ξεχώρισε μεταξύ των τεσσάρων ελληνικών συμμετοχών στο παγκόσμιο κύπελλο ξίφους ασκήσεως γυναικών στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας.

Η ξιφομάχος του ΑΟΞ Αιγάλεω έφτασε μέχρι και το κυρίως ταμπλό των 64 εκπληρώνοντας τον πρώτο στόχο που είχε θέσει για τη διοργάνωση. Ξεκίνησε τις καλές εμφανίσεις από την Παρασκευη 5/5 με 4 νίκες και 2 ήττες, ενώ στα νοκ-άουτ που ακολούθησαν απέκλεισε κατά σειρά την Τουρκάλα Λαλ Ερτούν (15-4) και τη Γερμανίδα Αν Κιρς (15-9) και εξασφάλισε θέση στις 64 καλύτερες της διοργάνωσης. Στον πρώτο αγώνα νοκ-άουτ στο κυρίως ταμπλό των 64 που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6/5 ηττήθηκε από την Καναδέζα Ελέανορ Χάρβεϊ με 15-7 και ολοκλήρωσε την παρουσία της στη διοργάνωση με την 56η θέση ανάμεσα σε 196 αθλήτριες. 

Η αθλήτρια του Νίκου Κοντοχριστόπουλου τόνισε τα εξής για την εμφάνισή της: «Η επιστροφή στους διεθνείς αγώνες μετά το Τορίνο ήταν πολύ καλή καθώς εκεί είχα χάσει 15-14 για να μπω στο κυρίως ταμπλό. Νιώθω πολύ χαρούμενη για την 64αδα. Σίγουρα ήθελα παραπάνω και το πάλεψα πολύ και ελπίζω να βγει στον επόμενο αγώνα στην Τυφλίδα. Σίγουρα μου δίνει ψυχολογική ώθηση και ελπίζω να έρθουν καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον. Αναμένω τώρα να γυρίσω να δούμε λάθη με τον Νίκο (Κοντοχριστόπουλο) και να πάμε ένα σκαλοπάτι πιο πάνω».
 
Στο Πλόβντιβ είχαμε άλλες τρεις ελληνικές συμμετοχές. Η Ελένη Μπάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) στην πρώτη της συμμετοχή σε τέτοιου επιπέδου διοργάνωση δε μπόρεσε να πάρει νίκη στην πουλ και κατέκτησε την 183η θέση. Η Μαρία Χαλδαίου (ΑΞΙΑ) και η Σταυρίνα Γαρυφάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) πέρασαν από τον προκριματικό γύρο με 2/4 και 3/3 νίκες/ήττες αντίστοιχα. Στον πρώτο γύρο των νοκ-άουτ ηττήθηκαν από την Χίου Γουάι Βαλερί Τσενγκ από το Χονγκ Κονγκ (15-6) και από την Βρετανίδα Αμελί Τσανγκ (15-11) αντίστοιχα. Στο σύνολο 196 αθλητριών κατέκτησαν την 141η και την 119η θέση.
 
 
 
Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib