Οι ατομικοί αγώνες στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ξίφους μονομαχίας εφήβων και νεανίδων ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 6 Μαΐου και ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος με τη Ναυσικά Δημοσθένους αναδείχθηκαν νέος πρωταθλητής και νέα πρωταθλήτρια Ελλάδας.

Ο Θεοδωρόπουλος (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) μετά τον τίτλο στους άνδρες κατέκτησε και αυτόν της ηλικιακής κατηγορίας του, των εφήβων (U17). Είναι ο δεύτερος τίτλος της κατηγορίας που κατακτά μετά από αυτόν του 2021. Για να φτάσει στον τελικό απέκλεισε δυνατούς αντιπάλους όπως ο Βασίλης Τσώκας (ΟΞΙΦ) (με 15-13 στον προημιτελικό) και ο συναθλητής του στον ΑΟ Αρίστων Παιανίας, Κωνσταντίνος Καραμπάσης, (με 15-9 στον ημιτελικό). Στον τελικό ο αθλητής του Γιώργου Πασσά κέρδισε με 15-9 τον Ορέστη Καζάκο (ΑΑ Ιωαννίνων) ο οποίος έκανε την έκπληξη με εξαιρετική πορεία στην κορυφαία εγχώρια διοργάνωση της κατηγορίας. Στον προημιτελικό ο Καζάκος επικράτησε του συναθλητή του στην ΑΑ Ιωάννίνων, Νίκου Πασσιά, με 15-11 και στον ημιτελικό επικράτησε του Θανάση Δεληδημητρίου (Ηρακλής Θεσσαλονίκης) με 15-14. 

Στις νεάνιδες πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Δημοσθένους (ΠΑΣ Γιάννενα) η οποία κέρδισε την Άννα Σαλαβούρα (ΛΟ Βάρης) στα προημιτελικά με 15-12, τη Χαρά Παυλίδου (ΟΞΙΦ) στον ημιτελικό με 15-14 και την Ασπασία Καραμπάση (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) στον τελικό με 15-9. Είναι ο πρώτος τίτλος για τη 14χρονη αθλήτρια του Ανδρέα Καραμάνη, η οποία έχει άλλα δύο χρόνια στην κατηγορία των νεανίδων. Η επίσης 14χρονη Καραμπάση στο δρόμο της για τον τελικό απέκλεισε τη Μαρία Παγώνη (ΛΟ Βάρης) στον προημιτελικό με 15-11 και τη Μαρία Καρανίκα (ΛΟ Βάρης) στον ημιτελικό με 15-11.

Η οκτάδα των εφήβων: 

1. Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος - ΑΟ Αρίστων Παιανίας
2. Ορέστης Καζάκος - ΑΑ Ιωαννίνων
3. Κωνσταντίνος Καραμπάσης - ΑΟ Αρίστων Παιανίας
3. Θανάσης Δεληδημητρίου - Ηρακλής Θεσσαλονίκης
5. Νίκος Πασσιάς - ΑΑ Ιωαννίνων
6. Φώτης Μίνος - ΑΟ Θησέας Ηρακλείου
7. Βασίλης Τσώκας - ΟΞΙΦ
8. Δημήτρης Χρήστου - ΟΞΙΦ 

Αποτελέσματα

Η οκτάδα των νεανίδων:

1. Ναυσικά Δημοσθένους - ΠΑΣ Γιάννενα
2. Ασπασία Καραμπάση - ΑΟ Αρίστων Παιανίας
3. Χαρά Παυλίδου - ΟΞΙΦ
3. Μαρία Καρανίκα - ΛΟ Βάρης
5. Μαρία Παγώνη - ΛΟ Βάρης
6. Άννα Σαλαβουρα - ΛΟ Βάρης
7. Δαναη Κασιμάτη - ΑΛ Ξιφασκίας Χανίων
8. Κατερίνα Λελεκίδη - Μεσόγειος Ραφήνας

Αποτελέσματα

 

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib