Οι ομάδες του ΑΟ Αρίστων Παιανίας και της ΛΟ Βάρης αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες εφήβων και νεανίδων αντίστοιχα στους ομαδικούς αγώνες του πανελλήνιου πρωταθλήματος ξίφους μονομαχίας U17 που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 7 Μαΐου.

Στους εφήβους ο ΑΟ Αρίστων Παιανίας είχε πολύ δυνατή ομάδα με τους μεταλλιούχους του ατομικού, Παναγιώτη Θεοδωρόπουλο και Κωνσταντίνο Καραμπάση, αλλά και τους Δημήτρη Τσαλαμανιό και Βασίλη Φούκα, συνεπώς ήταν η μόνη ομάδα που πέρασε τον πρώτο γύρο άνευ αγώνα. Στη συνέχεια με τρεις νίκες επί της ΛΟ Βάρης (45-40), επί του ΑΟΦΙΨ Ίριδα (45-34) και επί του ΠΑΣ Γιάννενα έφτασε μέχρι την κατάκτηση του τίτλου. Η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννενα (Παπαϊωάννου, Παπαδόπουλος, Στεργίου, Σούκερας) απέκλεισε κατά σειρά την ΛΞ Θεσσαλονίκης (45-31), τον ΟΞΙΦ (41-40) και τον Λύγκα Πεντέλης (45-43). Ο μεγάλος τελικός τελείωσε νωρίς με δύο μαύρες κάρτες για παθητικότητα και με τη νίκη να πηγαίνει στον ΑΟ Αρίστων Παιανίας. Στο μικρό τελικό για το τρίτο σκαλί του βάθρου ο ΑΟΦΙΨ Ίριδα (Αντωνίου, Σαρδέλας, Ανδρέου, Σύρος-Τουρμάν) νίκησε τον Λύγκα Πεντέλης (Κουτελόπουλος, Κρανίτης, Μουρούτσος) με 45-40.

Η ΛΟ Βάρης μετά το χάλκινο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα γυναικών στα τέλη του Απριλίου κατέκτησε το χρυσό στο ομαδικό των νεανίδων με τις Μαρία Παγώνη, Κωνσταντίνα Παγώνη, Άννα Σαλαβούρα και Μαρία Καρανίκα. Νίκησε κατά σειρά τον ΠΑΣ Γιάννενα στον προημιτελικό (44-24), την ΑΛ Ξιφασκίας Χανίων στον ημιτελικό (45-32) και τον ΟΞΙΦ στο μεγάλο τελικό με κορ 29-22. Η ομάδα του ΟΞΙΦ των Ορφανουδάκη, Ρασπόπτση, Τσατσαράκη και Παυλίδου έφτασε στον τελικό νικώντας κατά σειρά τον Λύγκα Πεντέλης (45-34) και τον ΑΟΦΙΨ Ίριδα (44-43). Στον μικρό τελικό η ΑΛΞ Χανίων (Σκουλά, Κασιμάτη, Παναγοπούλου, Θεοδωρογλάκη) επικράτησε με 45-44 του ΑΟΦΙΨ Ίριδα (Καραμήτσου, Βασιλάκη, Σκεμπετζή, Μπίζα) και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Η τετράδα στο ομαδικό εφήβων: 

1. ΑΟ Αρίστων Παιανίας
2. ΠΑΣ Γιάννενα
3. ΑΟΦΙΨ Ίριδα
4. Λύγκας Πεντέλης

Αποτελέσματα

Η τετράδα στο ομαδικό νεανίδων: 

1. ΛΟ Βάρης
2. ΟΞΙΦ
3. ΑΛΞ Χανίων
4. ΑΟΦΙΨ Ίριδα

Αποτελέσματα

 

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib