Το Μπατούμι της Γωργίας θα υποδεχθεί τις κορυφαίες αθλήτριες σπάθης του κόσμου για το πέμπτο και τελευταίο παγκόσμιο κύπελλο της αγωνιστικής περιόδου πριν από τα ηπειρωτικά πρωταθλήματα και το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 14 Μαΐου και θα περιλαμβάνει και ατομικούς αγώνες (12-13/5) και ομαδικούς αγώνες (14/5). Στο ατομικό η Δέσποινα Γεωργιάδου και η Δώρα Γκουντούρα θα είναι για ακόμα μία φορά παρούσες. Οι δύο Ελληνίδες βρίσκονται στο Νο2 και Νο3 του κόσμου, πράγμα που σημαίνει ότι με βάση την κλήρωση ενδέχεται πλέον να συναντηθούν είτε στον ημιτελικό είτε στον τελικό, αλλά όχι νωρίτερα. Οι δύο ξιφομάχοι έχουν απευθείας πρόκριση στο κυρίως ταμπλό των 64 που θα διεξαχθεί το Σάββατο 13/5 και περιμένουν να μάθουν τις πρώτες τους αντιπάλους. Στο προκριματικό γύρο της Παρασκευής 12/5 θα αγωνιστούν τρεις ακόμα Ελληνίδες: η Μαρίνα Παΐζη (Νο195), η Κλαίρη Μπένου (Νο255) και η Αθηναΐς Μαυρικάκη (Νο282). Θα παλέψουν για μία από τις 48 εναπομείνασες θέσεις του κυρίως ταμπλό αρχικά στη φάση των πουλ και στη συνέχεια σε δύο ή τρεις γύρους αγώνων νοκ-άουτ. Συνολικά έχουν δηλωθεί 179 αθλήτριες και το επίπεδο θα είναι ιδιαίτερα υψηλό καθώς οι απουσίες από την πρώτη πενηντάδα της παγκόσμιας κατάταξης είναι μόλς τέσσερις.

Την Κυριακή 14/5 θα διεξαχθεί το ομαδικό της σπάθης γυναικών και η Ελλάδα θα έχει πλήρη ομάδα με την Παΐζη να επιστρέφει μετά τον τραυματισμό της. Στις τελευταίες δύο διοργανώσεις στο παγκόσμιο κύπελλο "Ακρόπολις" στην Αθήνα και στο παγκόσμιο κύπελλο του Σιντ-Νίκλαας στο Βέλγιο η Εθνική ομάδα σπάθης είχε φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα με την 8η και την 6η θέση αντίστοιχα και ως εκ τούτου ανέβηκε στο Νο11 της παγκόσμιας κατάταξης. Η συγκεκριμένη διοργάνωση όμως έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς είναι η πρώτη διεθνής διοργάνωση για το ομαδικό εντός της περιόδου Ολυμπιακής πρόκρισης για το Παρίσι το 2024, η οποία είναι και ο μεγάλος στόχος. Στο απγκόσμιο κύπελλο θα αγωνιστούν συνολικά ομάδες από 26 διαφορετικές χώρες.

Στο Μπατούμι θα βρίσκονται και ο ομοσπονδιακός προπονητής σπάθης, Θανάσης Δελενίκας, αλλά και ο προπονητής της Γεωργιάδου, Χρήστος Σαΐνης. Ελληνική εκπροσώπηση θα υπάρχει και στη διαιτησία με τον διαιτητή Ολυμπιακών Αγώνων Ανδρέα Δουβή, ο οποίος κλήθηκε από τη FIE για να διαιτητεύσει στο παγκόσμιο κύπελλο. Ακολουθούν όλοι οι χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Συμμετοχές ατομικού

Συμμετοχές ομαδικού

Live αποτελέσματα

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib