Μεταξύ 12 και 14 Μαΐου θα διεξαχθούν στην αίθουσα ξιφασκίας του ΟΑΚΑ τα πανελλήνια πρωταθλήματα ξίφους ασκήσεως για τις κατηγορίες παμπαίδων/παγκορασίδων (U13) και εφήβων/νεανίδων (U17).

Την Παρασκευή 12/5 θα διεξαχθούν οι ατομικοί αγώνες στην κατηγορία παμπαίδων/παγκορασίδων (U13), στο Σάββατο 13/5 θα διεξαχθούν οι ατομικοί αγώνες στην κατηγορία εφήβων/νεανίδων (U13) και την Κυριακή 14/5 θα διεξαχθούν οι ομαδικοί αγώνες και στις δύο κατηγορίες. Στους παμπαίδες έχουν δηλωθεί 59 αθλητές και επτά ομάδες, στις παγκορασίδες έχουν δηλωθεί 41 αθλήτριες και 5 ομάδες, στους εφήβους έχουν δηλωθεί 56 αθλητές και πέντε ομάδες και στις νεάνιδες έχουν δηλωθεί 48 αθλήτριες και έξι ομάδες.

Στις νεάνιδες η Ελένη Μπάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) έχει κάνει το απόλυτο 3/3 στις εγχώριες διοργανώσεις και θεωρείται ένα από τα φαβορί για τον τίτλο, θα έχει όμως να αντιμετωπίσει και τη συναθλήτριά της στο Αιγάλεω, Σταυρίνα Γαρυφάλλου, η οποία έχει εντυπωσιάσει φέτος στους διεθνείς αγώνες και είναι και η υπερασπίστρια του τίτλου. Η Ηλιάνα Δάρια Μπουζίκα (ΓΕ Φλώρινας) και οι Άννα Πήλιουρα και Ζωή Σταυράκη (ΑΞΙΑ) έχουν ανέβει πάνω από μία φορά φέτος σε βάθρο νικητριών και θα διεκδικήσουν άλλο ένα μετάλλιο στην κορυφαία διοργάνωση της κατηγορίας. Στους εφήβους ο Αρτέμιος Τζοβάνης (ΑΟΞ Αιγάλεω) έχει επίσης κατακτήσει και τα τρία διαθέσιμα κύπελλα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και θα επιδιώξει να ολοκληρώσει τη χρονιά με τον τίτλο των εφήβων που δεν μπόρεσε να κατακτήσει στον περσινό τελικό. Ο Δημήτρης Γκίκας (ΑΞΙΑ) έχει επίσης ξεχωρίσει φέτος στην κατηγορία με αξιόλογα αποτελέσματα στο εξωτερικό και θα κυνηγήσει την υπέρβαση εγχώρια, ενώ δυνατά ονόματα με παρουσία στα φετινά βάθρα είναι αυτά του Μάνου Αποστολόπουλου (ΑΞΙΑ), του Δημήτρη Μεϊντάνη (ΑΞΙΑ) του Σωτήρη Γεροσίδερη (ΓΕ Φλώρινας), του Ξενοφώντα-Ζέφυρου Αντωνίου (ΑΞΙΑ) και του Αντώνη Γκούμα (ΑΟΞ Αιγάλεω). Στα ομαδικά των U17 ο ΑΟΞ Αιγάλεω θα κληθεί να υπερασπιστεί τους τίτλους που κέρδισε πέρυσι και στις δύο κατηγορίες κόντρα σε δυνατές ομάδες, κυρίως από την ΑΞΙΑ και τη ΓΕ Φλώρινας.

Ακολουθούν όλοι οι χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Συμμετοχές

Live Αποτελέσματα

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib