Το σπαθί της Βάσως Βουγιούκα άστραψε και πάλι, χαρίζοντάς μας άλλη μια σπουδαία επιτυχία.

Η πρωταθλήτριά μας στη σπάθη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Grand Prix της Μόσχας (86 συμ/χές), το 2ο μέσα σε 8 μέρες για το θεσμό του Παγκοσμίου Κυπέλλου (!), μολονότι δεν έχει αποχωριστεί ακόμα τα... αντιβιοτικά. Μιλάμε, δηλαδή, για ένα πραγματικό άθλο, που ξεπέρασε ακόμα και τις προσδοκίες του προπονητή της (Γκαμπριέλ Ντούτσια), ο οποίος πριν τους αγώνες συμβιβαζόταν και με «16άδα», επειδή ακριβώς γνώριζε ότι το πρόβλημα με τα συνεχή δέκατα πυρετού την έχει αφήσει πίσω.

 

Τριάντα βαθμοί στην παγκόσμια κατάταξη ήταν το αντίκρισμα της 3ης θέσης στη Μόσχα για τη Βουγιούκα, ύστερα από τις τέσσερις νίκες νοκ άουτ που σημείωσε μέχρι τα ημιτελικά (Κισιάλιοβα/Λευκορωσία 15/10, Αλασγκάροβα/Αζερμπαϊτζάν 15/7, Γκαλιαγκμπάροβα/Ρωσία 15/14, Μπιάνκα/Ιταλία 15/13). Εκείνη που την άφησε έξω από τον τελικό (αλλά πάντως πολύ δυσκολότερα απ' ό,τι πριν μια βδομάδα στην Αντάλεια) ήταν και πάλι η Ουκρανή, Όλγα Καρλάν (10/15), η οποία κατέκτησε ξανά το χρυσό μετάλλιο.

Αξιόλογη εμφάνιση είχαμε, επίσης, από τον Νίκο Κοντοχριστόπουλο στο Παγκόσμιο Κύπελλο ξίφους ασκήσεως στη Βόννη (συμμετείχε με ιδιωτική επιβάρυνση), όπου κατατάχτηκε 60ός σε 174 αθλητές, αφού σημείωσε δύο νίκες στα προκριματικά και ισάριθμες νοκ άουτ (Κουκ/Αγγλία 15/9, Τσερνίκοβ/Ρωσία 15/11), ενώ το πάλαιψε «για τους 32» κόντρα στον Ρώσο, Τσερεμισίνοβ 12/15. Αυτή, μάλιστα, είναι η 2η συνεχόμενη φορά που ο 21χρονος πρωταθλητής μας πετυχαίνει να πλασαριστεί στην «64άδα» Παγκοσμίου Κυπέλλου Ανδρών και να κερδίσει άλλους 2β. στην παγκόσμια κατάταξη.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib