Η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας συμμετείχε στις δράσεις που έγιναν στο κεντρικό στάδιο του ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 3ης Ολυμπιακής εβδομάδας με στόχο την παρουσίαση του αθλήματος σε δημοτικά σχολεία.
Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘ διοργάνωσαν την 3η Ολυμπιακή εβδομάδα, μία σειρά δράσεων σε σχολεία μεταξύ 8 και 12 Μαΐου προκειμένου τα παιδιά να γνωρίσουν τα Ολυμπιακά αθλήματα. Η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία έχει ως βασικό σκοπό να προσεγγίσει και να συμπεριλάβει όλους όσοι εμπλέκονται με την αγωγή και την εκπαίδευση, να εμπνεύσει, να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τους/τις μαθητές/τριες στη διαμόρφωση συμπεριφορών και δεξιοτήτων, οι οποίες εκπορεύονται από το πνεύμα του Ολυμπισμού.
 
Aποκορύφωμα των δράσεων αποτέλεσε η αθλητική γιορτή μέσα στο Ολυμπιακό στάδιο την Παρασκεύη 12 Μαΐου, όπου η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας (ΕΟΞ), όπως και ομοσπονδίες άλλων Ολυμπιακών αθλημάτων, έκανε μία επίδειξη στα μικρά παιδιά. Την παρουσίαση του αθλήματος της ξιφασκίας συντόνισε η Ολυμπιονίκης του 2004 στο ξίφος μονομαχίας, Δήμητρα Μαγκανουδακη, μαζί με τους αθλητές Αλέξανδρο Πολιάκοβ και Νίκο Χατζόπουλο από το σύλλογο ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων. Το παρών έδωσε στην εκδήλωση και η Ίρις Βλαχούτσικου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΟΞ. Τα μικρά παιδιά παρακολούθησαν μία επίδειξη ξιφασκίας με τον κανονικό εξοπλισμό και στη συνέχεια δοκίμασαν και τα ίδια να παίξουν με πλαστικά ξίφη. 
 
Είναι τιμή της ομοσπονδίας και των ανθρώπων της ξιφασκίας να λαμβάνουν μέρος σε παρόμοιες δράσεις για την προβολή του υγιούς αθλητισμού και του Ολυμπιακού ιδεώδους. Ευχαριστούμε θερμά την ΕΘΝΟΑ και την ΕΟΕ για την πρόσκληση.
 
 
 
 

 

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib