Η αγωνιστική δράση στην ξιφασκία σε εθνικό επίπεδο

"επιστρέφει", ύστερα από έξι εβδομάδες, το ερχόμενο Σαβ/κο (30-31/3) στο ΟΑΚΑ με το "μεγάλο" Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Αυτοί είναι, μάλιστα, οι πρώτοι και τελευταίοι αγώνες για την κατηγορία Ανδρών/Γυναικών για την τρέχουσα περίοδο μέσα στο 2013, ύστερα από τις αναπόφευκτες περικοπές του προγράμματος που έγιναν από την ΕΟΞ για οικονομικούς λόγους, γεγονός που προδικάζει δυνατές μάχες και υψηλό συναγωνισμό.

 

Το Πρωτάθλημα είναι μοιρασμένο, όπως κάθε χρόνο, σε δύο "ενότητες". Η 1η (30-31/3) περιλαμβάνει το ξίφος ασκήσεως και τη σπάθη και η 2η (20-21/4) το ξίφος μονομαχίας. Ειδικότερα:

  •  Mεθαύριο (Σάββατο, 30/3) διεξάγονται τα ατομικά (9.30 πρωί/ξίφος ασκήσεως Ανδρών & σπάθη Γυναικών και 1.30 μεσημέρι/ξίφος ασκήσεως Γυναικών & σπάθη Ανδρών).
  •  Την Κυριακή (31/3) έχουμε τα ομαδικά των ίδιων όπλων τις αντίστοιχες ακριβώς ώρες.

Σαφές είναι, βέβαια, ότι ζωηρό ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο αντίκτυπος στη βαθμολογία της εθνικής κατάταξης τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Όσον αφορά στην ατομική κατάταξη προπορεύονται:

  •  Στους ΑΝΔΡΕΣ, οι Νάκης/Αθηναϊκός 290β. (από 255β. Κοντοχριστόπουλος/ΑΟΞ Αιγάλεω & Τεληπορανίδης/Μ. Αλέξ. Κορδελιού) στο ξίφος ασκήσεως και Ντουράκος/Αθην. Λέσχη 300β. (Τσουρούτας/ΠΓΣ 279) στη σπάθη.
  •  Στις ΓΥΝΑΙΚΕΣ, Μπουρδάκου/Παναθηναϊκού 300β. (Κονταρέλη/ΠΓΣ, Στάντσιου/ΟΞΙΦ, Στεφανή/ΑΟΞ Αιγάλεω από 260β.) στο ξίφος ασκήσεως και Παΐζη/Αθην. Λέσχη 300 (Γκουντούρα/ΑΕΚ 270) στη σπάθη.
Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib