Ο Νίκος Περγάμαλης και η Κωνσταντίνα Κεφαλά αναδείχθηκαν νικητές στον πρώτο αγώνα ξιφασκίας της νεάς αγωνιστικής περιόδου, το κύπελλο σπάθης νέων ανδρών/γυναικών (U20).

Οι αγώνες με την επωνυμία «1ο Κύπελλο Ασπίδας» πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία το Σάββατο 16/9 με διοργανωτή τον ΑΟ Ασπίδα, υπό την αιγίδα της ΕΟΞ. Πρόκειται για το πρώτο από τα τρία πανελλήνια κύπελλα που θα διεξαχθούν μέσα στην αγωνιστική περίοδο για την κατηγορία των νέων U20, πριν τη διεξαγωγή του πανελλήνιου πρωταθλήματος. 

Στην κατηγορία των νέων ανδρών ο Νίκος Άγγελος Περγάμαλης (ΑΟ Ασπίδα) επικράτησε στον τελικό επί του Θωμά-Αβραάμ Γρόλλιου (Άρης Θεσσαλονίκης) με 15-13 και κατέκτησε το πρώτο κύπελλο. Στους ημιτελικούς που προηγήθηκαν ο Περγάμαλης είχε νικήσει με 15-9 τον Λουκά Αθανάσιο Τετράδη (ΑΟ Απόλλων Βριλλησίων) και ο Γρόλλιος είχε νικήσει με 15-12 τον Θοδωρή Στραγάλη (ΑΑ Ιωαννίνων). Οι Τετράδης και Στραγάλης ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Συνολικά αγωνίστηκαν 49 ξιφομάχοι.

Η πρώτη οκτάδα διαμορφώθηκε ως εξής:
1. Νίκος Περγάμαλης (ΑΟ Ασπίδα)
2. Θωμάς Αβραάμ Γρόλλιος (Άρης Θεσσαλονίκης)
3. Λουκάς Τετράδης (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων)
3. Θοδωρής Στραγάλης (ΑΑ Ιωαννίνων)
5. Παναγιώτης Μανεσιώτης (Ηλυσιακός ΑΟ)
6. Αλέξανδρος Παπαδόπουλος (ΑΟ Ασπίδα)
7. Γκυ-Γιώργος Λεωτόν (Άρης Θεσσαλονίκης)
8. Άγγελος Ντίβης (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων)

Στην κατηγορία των νέων γυναικών η Κωνσταντίνα Κεφαλά (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) επικράτησε στον τελικό της Μαριλένας Γαζεπίδη (ΟΣΦΠ) με 15-13 και ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Στους ημιτελικούς που προηγήθηκαν η Κεφαλά απέκλεισε με 15-10 την Αλίνα Κουρούση (ΑΟ Απόλλων Βριλλησίων) και η Γαζεπίδη απέκλεισε με 15-5 την Κατερίνα Λύτινα (ΑΟ Ασπίδα). Οι Κουρούση και Λύτινα πήραν τα δύο χάλκινα μετάλλια. Συνολικά αγωνίστηκαν 34 ξιφομάχοι.

Η πρώτη οκτάδα διαμορφώθηκε ως εξής:
1. Κωνσταντίνα Κεφαλά (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)
2. Μαριλένα Γαζεπίδη (Ολυμπιακός ΣΦΠ)
3. Κατερίνα Λύτινα (ΑΟ Ασπίδα)
3. Αλίνα Κουρούση (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων)
5. Χριστίνα Χουζούρη (Ολυμπιακός ΣΦΠ)
6. Ευαγγελία Μουτοπούλου (ΑΟ Ασπίδα)
7. Καλλιόπη Χατζάκου (Ε Κωστέα Γείτονα)
8. Κατερίνα Χατζηκοκκίνου (ΑΟ Ασπίδα)

 
 
 
 
Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib