Παράλληλα με το παγκόσμιο κύπελλο ξίφους μονομαχίας νέων ανδρών που θα πραγματοποιηθεί στο ΟΑΚΑ θα λάβουν χώρα δύο σημαντικές διοργανώσεις του εγχώριου καλενταριού στο ξίφος ασκήσεως ανδρών/γυναικών και στη σπάθη εφήβων/νεανίδων.

Στο Αιγάλεω θα δώσουν ραντεβού οι ξιφομάχοι του ξίφους ασκήσεως και στη Θεσσαλονίκη οι νεαροί ξιφομάχοι της σπάθης. Ακλουθούν όλα όσα χρειάζεστε να μάθετε ανά διοργάνωση:

Κύπελλο Αιγάλεω εις μνήμη Γεώργιου Παυλίδη
ξίφος ασκήσεως ανδρών/γυναικών
17/12 | Κλειστό γυμναστήριο Σταύρος Βενέτης (Αιγάλεω)

Ο ΑΟΞ Αιγάλεω θα διοργανώσει υπό την αιγίδα της ΕΟΞ το τρίτο και τελευταίο κύπελλο ξίφους ασκήσεως ανδρών/γυναικών της αγωνιστικής περιόδου. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο κλειστό γυμναστήριο Σταύρος Βενέτης την Κυριακή 17/12 και το παρών θα δώσουν όλοι οι κορυφαίοι και όλες οι κορυφαίες ξιφομάχοι του όπλου. Συνολικά θα αγωνιστούν 41 αθλήτριες και 48 αθλητές, ενώ στη συνέχεια θα γίνουν και αγώνες για την κατηγορία ανάπτυξης (U10). Ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος (ΑΟΞ Αιγάλεω) στους άνδρες θα διεκδικήσει και τρίτη νίκη στα φετινά κύπελλα, ενώ στις γυναίκες η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) και η Μαρία Χαλδαίου (ΑΞΙΑ) έχουν από μία νίκη και θα δώσουν μάχη για να πάρουν το βαθμολογικό προβάδισμα.

Προκήρυξη
Συμμετοχές
Αποτελέσματα

Κύπελλο «Άρης»
σπάθη εφήβων/νεανίδων (U17) & παμπαίδων /παγκορασίδων (U13) & ανάπτυξης (U10)
16-17/12 | Αλεξάνδρειο Μέλαθρο - Nick Galis Hall (Θεσσαλονίκη)

 Ο Άρης Θεσσαλονίκης θα διοργανώσει για άλλη μία χρονιά κύπελλα σπάθης για τις κατηγορίες U17, U13 και ανάπτυξης U10 στο κλειστό γήπεδο όπου έχει την έδρα της η ιστορική ομάδα της συμπρωτεύουσας. Λίγες μέρες νωρίτερα μάλιστα πραγματοποιήθηκε δράση επίδειξης ξιφασκίας στον ίδιο χώρο, στο ημίχρονο του αγώνα μπάσκετ Άρης-Περιστέρι. Στους αγώνες έχουν δηλωθεί 200 ξιφομάχοι σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες: 33 νεάνιδες, 54 έφηβοι, 32 παγκορασίδες, 48 παμπαίδες, 13 κορίτσια U13 και 21 αγόρια U13. Τη δεύτερη νίκη τους σε φετινό κύπελλο θα διεκδικήσουν η Αλίνα Κουρούση (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων) και ο Νίκος Περγάμαλης (ΑΟ Ασπίδα) μετά από αυτό στα Ιωάννινα, ενώ παρών εντός έδρας θα είναι και ο Θωμάς Αβράαμ Γρόλλιος (Άρης Θεσσαλονίκης) που ήταν πρωταθλητής Ελλάδας το 2023 σε εφήβους (U17) και νέους (U20) και προηγείται αυτή τη στιγμή στην πανελλήνια κατάταξη και στις δύο κατηγορίες.

Προκήρυξη
Συμμετοχές
Αποτελέσματα

 

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib