Ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος και η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου κατέκτησαν τα κύπελλα στο ξίφος ασκήσεως ανδρών και γυναικών αντίστοιχα στους αγώνες που διοργάνωσε ο σύλλογός τους, ΑΟΞ Αιγάλεω.

Ο σύλλογος από την πόλη των δυτικών προαστίων της Αθήνας διοργάνωσε με επιτυχία υπό την αιγίδα της ΕΟΞ το κύπελλο στη μνήμη του Γιώργου Παυλίδη, του αθλητή του συλλόγου που πριν από λίγα χρόνια έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο. 

Στους άνδρες ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος (ΑΟΞ Αιγάλεω) κατέκτησε το τρίτο και τελευταίο κύπελλο της αγωνιστικής περιόδου μετά τα πρώτα δύο στο ΟΑΚΑ το Σεπτέμβριο και το Νοέμβριο. Στον ημιτελικό επικράτησε του Αρτέμιου Τζοβάνη (ΑΟΞ Αιγάλεω) με 15-7 και στον τελικό επικράτησε του Ραφαήλ Σούλιου (ΑΞΙΑ) με 15-8. Ο Σούλιος στον δεύτερο ημιτελικό είχε επικρατήσει του Γιώργου Μπάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) με 15-11. Ο Κοντοχριστόπουλος έκανε το 3/3 στα φετινά κύπελλα και πλέον του απομένει μόνο να υπερασπιστεί τον τίτλο του πανελλήνιου πρωταθλητή την άνοιξη του 2024 για να κάνει το απόλυτο στις διοργανώσεις του όπλου.

Στις γυναίκες η Κατερίνα Κοντοριστοπούλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) νίκησε στον ημιτελικό τη Μαρία Στάμος (ΠΑΟ) με 15-9 και στον μεγάλο τελικό νίκησε την Μαρία Χαλδαίου (ΑΞΙΑ) με 15-8. Η Χαλδαίου νωρίτερα είχε αποκλείσει την Ελένη Μπάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) με 15-10, η οποία ανέβηκε μαζί με τη Στάμος στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Η Κοντοχριστοπούλου έκανε δύο τις νίκες της στα φετινά κύπελλα και πήρε το βαθμολογικό προβάδισμα απέναντι στη Χαλδαίου που πήρε τη νίκη στο δεύτερο κύπελλο.

Η οκτάδα των ανδρών:
1. Νίκος Κοντοχριστόπουλος (ΑΟΞ Αιγάλεω)
2. Ραφαήλ Σούλιος (ΑΞΙΑ)
3. Αρτέμιος Τζοβάνης (ΑΟΞ Αιγάλεω)
Τ3. Γιώργος Μπάλλος (ΑΟΞ Αιγάλεω)
5. Δημήτρης Φατούρος (ΑΟΞ Αιγάλεω)
6. Γιάννης Τσιμικλής (ΓΕ Φλώρινας)
7. Δημήτρης Σόφρας (ΟΞ Γλυφάδας)
8. Μιχαήλ Σταυράκης (ΑΞΙΑ)

Αποτελέσματα
Οι δηλώσεις του νικητή

Η οκτάδα των γυναικών:
1. Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου (ΑΟΞ Αιγάλεω)
2. Μαρία Χαλδαίου (ΑΞΙΑ)
3. Μαρία Στάμος (Παναθηναϊκός)
Τ3. Ελένη Μπάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω)
5. Σταυρούλα Γαρυφάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω)
6. Βασιλική Μέκρα (ΑΟΞ Αιγάλεω)
7. Μελίνα Παντελή (ΑΞΙΑ)
8. Άννα Πηλιούρα (ΑΞΙΑ)

Αποτελέσματα
Οι δηλώσεις της νικήτριας

IMG_8041.jpg

IMG_8416.jpg

 

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib