Ζωηρό ενδιαφέρον παρουσιάζει το ερχόμενο Σαβ/κο (20-21/4) για την ξιφασκία. Το 2ήμερο αυτό διεξάγονται στο ΟΑΚΑ οι αγώνες (στο ξίφος μονομαχίας) της 2ης "ενότητας" του Πανελληνίου ΠρωταθλήματοςΑνδρών/
Γυναικών, με τους οποίους ολοκληρώνεται η τελευταία εθνική διοργάνωση της τρέχουσας περιόδου. Πρόσθετο στοιχείο ενδιαφέροντος θεωρείται, μάλιστα, το γεγονός ότι εκτός των ατομικών διεκδικήσεων (μετάλλια, αβαντάζ για ΑΕΙ), κρίνεται ταυτόχρονα και ο άτυπος τίτλος του "πρωταθλητή συλλόγου" για το 2013 ανάμεσα στον ΟΞΙΦ (που έχει το προβάδισμα) και τον Πανελλήνιο.

Ειδικότερα, λοιπόν, στο ξίφος μονομαχίας:

  • Mεθαύριο (Σάββατο 20/4) έχουμε τα ατομικά Ανδρών (από τις 9.30 το πρωί) και Γυναικών (από 2.30 το μεσημέρι), ενώ
  • Την Κυριακή (21/4) διεξάγονται, αντίστοιχα, τα ομαδικά (Άνδρες/9.30 & Γυναίκες/1.30).

Στη μέχρι τώρα βαθμολογία της εθνικής κατάταξης για το ξίφος μονομαχίας προηγούνται:

  •  Στους άνδρες, οι Γιώργος Αμπάλωβ/Βικτώρια 290, Γιώργος Στέφος/ΠΓΣ 240, Ζαφείρης Γερακούσης/Ηρακλής 230 & Γιώργος Νάκης/Αθηναϊκός 230β.
  • Στις γυναίκες, Νίκη Σιδηροπούλου/Αθ. Λέσχη 280, Ελένη Πασχαλίδου/Μ. Αλέξ. Θ/κης 275, Βάσω Κουμπάνη/Παναθηναϊκός 260β.

Δύο βραβεύσεις ο Σύνδεσμος Διαιτητών: Στο πλαίσιο, εξάλλου, του Πρωταθλήματος Ελλάδος, το Σάββατο στις 2.30 το μεσημέρι, ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ξιφασκίας (ΠΑΣΥΠΚΟ) θα βραβεύσει:

  •  Toν γεν. γραμματέα της ΕΟΞ (και στέλεχος της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας) Δημήτρη Κοντό, για την πολυετή προσφορά του στο άθλημα και
  •  τον Θοδωρή Νάκη, για την 3η ατομική θέση που κατέκτησε πέρυσι στο ξίφος ασκήσεως στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων/Μόσχα.
Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib