Στην πρώτη αγωνιστική εμφάνιση του 2024 για τα γαλανόλευκα ξεχώρισαν η Λίλιαν Κεφάλα-Τσόρου και η Ανδριάνα Θεοδωροπούλου που πλασαρίστηκαν στις 64 καλύτερες νέες του κόσμου στο παγκόσμιο κύπελλο ξίφους μονομαχίας.

Στη πρώτη μέρα της διοργάνωσης που λαμβάνει χώρα στο Ούντινε της Ιταλίας συμμετείχαν συνολικά τρεις νέοι άνδρες και τρεις νέες γυναίκες για την Ελλάδα, ενώ και οι έξι θα συνεχίσουν την αγωνιστική δράση αύριο (5/1) στα ομαδικά με την προσθήκη του Γεράσιμου Στάβαρη (ΑΟΦΙΨ Ίριδα) στην ομάδα των νέων ανδρών. Ακολουθούν όλα όσα έγιναν ανά κατηγορία:

Στις πουλ των νέων ανδρών ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) σημείωσε 4/2 νίκες/ήττες, ο Κωνσταντίνος Καραμπάσης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) σημείωσε 3/3 νίκες/ήττες και ο Γιώργος Αλέστας (ΑΟΦΙΨ Ίριδα) σημείωσε 2/4 νίκες/ήττες με αποτέλεσμα να περάσουν και οι τρεις στη φάση των νοκ-άουτ.

Στο γύρο των 256 ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος ηττήθηκε με 15-7 από τον Πολωνό Βόιτσεχ Ζίτσνιακ, ο Κωνσταντίνος Καραμπάσης ηττήθηκε με 15-12 από τον Γάλλο Τιράμ Τραορέ Καρ και ο Γιώργος Αλέστας ηττήθηκε με 15-11 από τον Ελβετό Τζουλιάνο Νίκολα Σκουιέρι. Οι Έλληνες κατέκτησαν την 131η, 150η και 187η θέση αντίστοιχα ανάμεσα σε 272 αθλητές.

Οι Έλληνες ξιφομάχοι:
131ος - Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)
150ος - Κωνσταντίνος Καραμπάσης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)
187ος - Γιώργος Αλέστας (ΑΟΦΙΨ Ίριδα)

Αποτελέσματα ατομικού νέων ανδρών

Στις πουλ των νέων γυναικών η Αριάδνη Νάσκαρη (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) σημείωσε 5/1 νίκες/ήττες, η Λίλιαν Κεφάλα Τσόρου (ΛΟ Βάρης) σημείωσε 4/2 νίκες/ήττες και η Ανδριάνα Θεοδωροπούλου σημείωσε 2/3  νίκες/ήττες. Και οι τρεις αθλήτριες πέρασαν άνετα στη φάση των νοκ-άουτ. Η Νάσκαρη και η Κεφάλα-Τσόρου λόγω των στατιστικών τους στις πουλ προκρίθηκαν απευθείας στο ταμπλό των 128, ενώ η Θεοδωροπούλου έπρεπε να περάσει και από το γύρο των 256, στον οποίο επικράτησε με 15-5 της Τζανίν Χάνσπατς από την Παραγουάη και προκρίθηκε και αυτή στις 128 καλύτερες.
 
Στα νοκ-άουτ για τα εισιτήρια του γύρου των 64 η Αριάδνη Νάσκαρη ηττήθηκε με 15-14 από την Ιταλίδα Άσια Βιτάλι και ολοκλήρωσε την παρουσία της με την 75η θέση. Αντιθέτως η Λίλιαν Κεφάλα Τσόρου επικράτησε της Ιταλίδας Μαριακλοτίλντ Αντοσίνι με 15-13 και η Ανδριάνα Θεοδωροπούλου επικράτησε με 15-14 κόντρα στο Νο13 του κόσμου, την Ελ Μειχούι Κο από την Σιγκαπούρη. Στη μάχη για την είσοδο στις 32 καλύτερες ηττήθηκαν από τη Ρουμάνα Έμα Σοντ με 15-3 και την Ισπανίδα Σίλβια Γκόμεθ Λόπεθ με 14-11 αντίστοιχα. Ανάμεσα σε 215 αθλήτριες η Κεφάλα Τσόρου κατέκτησε την 53η θέση και η Θεοδωροπούλου την 63η.
 
Οι Ελληνίδες ξιφομάχοι:
53η - Λίλιαν Κεφάλα Τσώρου (ΛΟ Βάρης)
63η - Ανδριάνα Θεοδωροπούλου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)
75η - Αριάδνη Νάσκαρη (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)

udine.jpg

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib