Το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου θα είναι αυτό της σπάθης εφήβων και νεανίδων (U17) που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ μεταξύ 13 και 14 Ιανουαρίου.

Στο όπλο της σπάθης της κατηγορίας U17 έχουν ήδη διεξαχθεί τα δύο πρώτα πανελλήνια κύπελλα στις 21/10 στα Ιωάννινα και στις 16/12 στη Θεσσαλονίκη, ενώ το τρίτο θα διεξαχθεί στις 10/3 στην Αθήνα, μετά τη διεξαγωγή του πανελληνίου πρωταθλήματος. Από τα δύο βαθμολογούμενα ευρωπαϊκά κύπελλα U17 έχει διεξαχθεί αυτό στη Σόφια της Βουλγαρίας (18-19/11) και απομένει αυτό στην Κλουζ Ναπόκα της Ρουμανίας (27-28/1).

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα των ατομικών αγώνων θα διεξαχθεί το Σάββατο 13/1 και αυτό των ομαδικών αγώνων θα διεξαχθεί την Κυριακή 14/1. Στους ατομικούς αγώνες έχουν δηλώθεί 39 νεάνιδες και 64 έφηβοι, ενώ στους ομαδικούς αγώνες έχουν δηλωθεί οκτώ ομάδες στις νεάνιδες και έντεκα στους εφήβους.

Ατομικό εφήβων

Στους εφήβους θα είναι παρών για να υπερασπιστεί τον περσινό του τίτλο ο Θωμάς-Αβραάμ Γρόλλιος (Άρης Θεσσαλονικής), ο οποίος βρίσκεται και στο Νο1 της πανελλήνιας κατάταξης της κατηγορίας. Οι δύο «χάλκινοι» του 2023, Νίκος Περγάμαλης (ΑΟ Ασπίδα) και Παναγιώτης Δημητρόπουλος (ΑΕΚ) θα πάρουν επίσης θέση στις πίστες του ΟΑΚΑ, με τον πρώτο μάλιστα να έρχεται ως νικητής των δύο πρώτων πανελλήνιων κυπέλλων της αγωνιστικής περιόδου. Την πεντάδα στην πανελλήνια κατάταξη συμπληρώνουν ο Βασίλης Ζαρμπίνης (Ε Κωστέα Γείτονα) και ο Αλέξανδρος Παπαδόπουλος (ΑΟ Ασπίδα) που έχουν κατακτήσει φέτος ένα χάλκινο και ένα αργυρό σε πανελλήνια κύπελλα. 

Πανελλήνια κατάταξη εφήβων 2023-2024

Ατομικό νεανίδων

Στις νεάνιδες η Αλίνα Κουρούση (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων) πρωταγωνιστεί τόσο εγχώρια όσο και διεθνώς. Η ξιφομάχος που ηγείται της πανελλήνιας κατάταξης νεανίδων ήταν η κυπελλούχος σε Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη και θα δώσει μάχη για να κατακτήσει τον πανελλήνιο τίτλο. Απέναντί της θα έχει την περσινή πρωταθλήτρια Ελλάδας, την Όλγα Καζάκου (Ηλυσιακός ΑΟ) που ακολουθεί την Κουρούση στην πανελλήνια κατάταξη. Την πεντάδα συμπληρώνουν η Δέσποινα Αθηναίου (ΑΟΞ Χαλκίδας), η Χριστίνα Χουζούρη (ΟΣΦΠ) και η Χρυσούλα Τσοκαροπούλου (ΟΣΦΠ), με τις αθλήτριες του Ολυμπιακού να έχουν κατακτήσει στα κύπελλα της περιόδου ένα και δύο χάλκινα μετάλλια αντίστοιχα.

Πανελλήνια κατάταξη νεανίδων 2023-2024

Ομαδικά εφήβων και νεανίδων

Στο ομαδικό των εφήβων ο ΑΟ Ασπίδα θα κληθεί να υπερασπιστεί τον περσινό του τίτλο απέναντι σε δυνατές ομάδες όπως ο Άρης Θεσσαλονίκης ο οποίος πέρυσι κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, τα Εκαπιδευτήρια Κωστέα Γείτονα και ο ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων. Στο ομαδικό των νεανίδων ο ΟΣΦΠ θα επιστρέψει για να υπερασπιστεί τον περσινό του τίτλο κόντρα σε ανταγωνιστικές ομάδες όπως ο ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων. Τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα που είχαν κατακτήσει τη δεύτερη θέση το 2023 δεν θα κατεβάσουν φέτος ομάδα. Τους αγώνες μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσα από τα social media της ΕΟΞ. 

Συμμετοχές
Live αποτελέσματα

pan_protathlima_spathis_u17.png

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib