Αμέσως μετά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών, που ολοκληρώνεται το ερχόμενο Σαβ/κο, ετοιμαζόμαστε να φιλοξενήσουμε στο ΟΑΚΑ (26-28/4) το «28ο Ακρόπολις» στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου σπάθης Ανδρών. Την παλαιότερη και σημαντικότερη, δηλαδή, διεθνή διοργάνωση ξιφασκίας στη χώρα μας και μια από τις κορυφαίες του θεσμού. Κάτω, λοιπόν, από αυτό το βάρος δουλεύει τώρα ολόκληρος ο μηχανισμός της ΕΟΞ για την επιτυχία της.

Πολύτιμο "χέρι βοηθείας" στην όλη προσπάθεια προσφέρει, σαφώς, η ΟΠΑΠ Α.Ε. που θα είναι (για 2η συνεχόμενη χρονιά) ο μεγάλος χορηγός των αγώνων. Η υποστήριξη αυτή αποτελεί, αναμφίβολα, σημαντική ανακούφιση για την ΕΟΞ, καθώς της επιτρέπει ένα αξιοπρεπές οργανωτικό αποτέλεσμα, αντάξιο της προϊστορίας των αγώνων. Παράλληλα υποδηλώνει την εκτίμηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. σε μια σοβαρή και νοικοκυρεμένη προσπάθεια, που συμπίπτει με το δημιουργικό πνεύμα και τις αρχές της εταιρίας.

Στο φετινό «28ο Κύπελλο Ακρόπολις» ξεπεράσαμε ήδη τις 160 συμμετοχές από 26 χώρες (η προθεσμία λήγει τις επόμενες μέρες). Αριθμός που έτσι κι αλλιώς θεωρείται ικανοποιητικός, μια και διανύουμε την πρώτη μεταολυμπιακή χρονιά. Το βέβαιο είναι, άλλωστε, ότι θα δώσει και πάλι το "παρών" η αφρόκρεμα της σπάθης παγκοσμίως, γεγονός που προεξοφλεί τρομερό συναγωνισμό και σπουδαίο θέαμα το 3ήμερο των αγώνων (Παρασκευή και Σάββατο διεξάγονται τα ατομικά και την Κυριακή τα ομαδικά).

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib