Η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου κατέκτησε τελικά την 64η θέση στον κόσμο στο περίφημο Mazars Challenge International de Paris, το πιο γνωστό από τα παγκόσμια κύπελλα ανδρών/γυναικών του ξίφους ασκήσεως.

Η Ελληνίδα ξιφομάχος του ΑΟΞ Αιγάλεω έδωσε τη μάχη της στο κυρίως ταμπλό των 64 κόντρα στην Ιταλίδα Aλίσε Βόλπι (FIE No2) αλλά δεν κατάφερε να κάνει τη μεγάλη υπέρβαση. Ξεκίνησε μουδιασμένα τον αγώνα με το σκορ να φτάνει στο 9-2 υπέρ της Ιταλίδας. Στη συνέχεια βρήκε ρυθμό και μπόρεσε να κλείσει τη διαφορά μέχρι το 14-8, στη συνέχεια όμως η Ιταλίδα έληξε την αναμέτρηση με το τελικό σκορ να γράφει 15-8. Ακολουθούν τα οριστικά αποτελέσματα των Ελληνίδων στη διοργάνωση:

Οι θέσεις των Ελληνίδων:
64η - Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου (ΑΟΞ Αιγάλεω)
139η - Μαρία Στάμος (ΠΑΟ)
171η - Ελένη Μπάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω)
178η - Μαρία Χαλδαίου (ΑΞΙΑ)
205η - Σταυρίνα Γαρυφάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω)

Αποτελέσματα ατομικού γυναικών

Είναι η έβδομη φορά που η 26χρονη φτάνει στο κυρίως ταμπλό μεγάλης διοργάνωσης παγκοσμίου επιπέδου στις γυναίκες, ενώ τα καταφέρνει για τρίτη συνεχόμενη σεζόν. Η πρώτη ήταν οκτώ χρόνια νωρίτερα, όταν στο παγκόσμιο κύπελλο γυναικών του 2015 στο Σεν Μορ της Γαλλίας είχε κατακτήσει ξανά την 64η θέση. Τη σεζόν 2016-2017 είχε κατακτήσει την 48η θέση στο παγκόσμιο κύπελλο του Τομπερμπισχοφχάιμ στη Γερμανία, τη σεζόν 2017-2018 την 43η θέση στο παγκόσμιο κύπελλο του Αλγερίου, τη σεζόν 2021-2022 την 56η θέση ξανά στο παγκόσμιο κύπελλο του Τομπερμπισχοφχάιμ στη Γερμανία και τη σεζόν 2022-2023 την 56η θέση στο παγκόσμιο κύπελλο του Πλόβντιβ στη Βουλγαρία. Επίσης, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2017 στη Λειψία της Γερμανίας είχε κατακτήσει την 39η θέση.

Η ίδια δήλωσε τα εξής για την πορεία της στο Παρίσι: «Νιώθω πολύ χαρούμενη για την εμφάνιση μου σε αυτους τους αγώνες. Ειδικά για την χθεσινή μέρα ξεκίνησα αρκετά αγχωμένη στην πουλ με αποτέλεσμα να χρειαστώ τρία νοκ-άουτ για να προκριθώ. Στο πώτο νοκ-άουτ με τη Σουηδέζα κατάφερα να μπω στο ταμπλό τον 128. Στη συνέχεια με την Ρωσίδα Μαρτιάνοβα η οποια ηταν Νο3 του ταμπλό και αγωνιζόμαστε μαζί απο τις νεάνιδες μπήκα φοβισμένη. Έχουμε παίξει πολλές φορές μαζί και καθώς γνωρίζει η μία το παιχνίδι της άλλης ήθελε παραπάνω συγέκντρωση για να βρω τρόπο να την ξαφνιάσω και να την ανοίξω. Στην αρχή έχανα 6-1 αλλά μετά γύρισα το σκορ με τη βοήθεια του Νίκου και μέχρι το τελικό 15-14 ήταν ένα πού δυνατό ματς που με γέμισε αυτοπεποίθηση για το επόμενο με την Κινέζα. Μπήκα ακόμα πιο αποφασισμένη για να περάσω και τα κατάφερα».

Ο προπονητής της, Νίκος Κοντοχριστόπουλος, τόνισε από την πλευρά του: «Η Κατερίνα απο χθες έδειχνε μια συνεχόμενη βελτίωση τακτικά και ψυχικά καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και για αυτό φτάσαμε στη πολυπόθητη πρόκριση στο ταμπλό των 64ων. Είμαι πολύ υπερήφανος για τη προσπάθεια της. Σήμερα με τη Βόλπι σίγουρα υπήρχαν κάποια τακτικά λάθη αλλά κρατάμε τη θετική εμφάνιση και την αποφασιστικότητα απέναντι σε μια διαχρονικά εξαιρετική αθλήτρια. Κοιτάμε μπροστά στον επόμενο αγώνα».

Προβάδισμα για το τουρνουά ευρωπαϊκής Ολυμπιακής πρόκρισης

Παράλληλα με την πανελλήνια κατάταξη τη φετινή αγωνιστική περίοδο βρίσκεται σε ισχύ άλλη μία εσωτερική κατάταξη που αφορά την επιλογή των αθλητών και των αθλητριών που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο ευρωπαϊκό τουρνουά Ολυμπιακής πρόκρισης στο Λουξεμβούργο, τη διοργάνωση που θα δώσει τα τελευταία Ολυμπιακά εισιτήρια για το Παρίσι. Με την εμφάνισή της στο Παρίσι η Κοντοχριστοπούλου αύξησε το βαθμολογικό προβάδισμά της, ενώ απομένουν δύο αγώνες για την οριστικοποίηση της κατάταξης, το γκραν πρι στο Τορίνο (9-11/2) και το πανελλήνιο πρωτάθλημα (30-31/3). Θυμίζουμε ότι το 2016 η Κοντοχριστοπούλου από την αντίστοιχη διοργάνωση είχε εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Δείτε παρακάτω την προσωρινή κατάταξη στο ξίφος ασκήσεως γυναικών μετά από πέντε αγώνες-κριτήρια:

Προσωρινή κατάταξη:
1. Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) – 435β
2. Μαρία Χαλδαίου (ΑΞΙΑ) – 325β
3. Ελένη Μπάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) – 300β
4. Σταυρίνα Γαρυφάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) – 285β
5. Μαρία Στάμος (ΠΑΟ) - 275β
6. Βασιλική Μέκρα (ΑΟΞ Αιγάλεω) – 225β

Οι διοργανώσεις-κριτήρια:
30/09 | 1ο Πανελλήνιο κύπελλο - ΟΑΚΑ
25/11 | 2ο Πανελλήνιο κύπελλο - ΟΑΚΑ
08-10/12 | Παγκόσμιο κύπελλο - Νόβι Σαντ (Σερβία)
17/12 | 3ο Πανελλήνιο κύπελλο - Αιγάλεω
11-13/01 | Παγκόσμιο κύπελλο - Παρίσι (Γαλλία)
------------------------------------------------------
09-11/02 | Γκραν Πρι - Τορίνο (Ιταλία)
30-31/03 | Πανελλήνιο πρωτάθλημα - ΟΑΚΑ

 parisi_kontochr.jpg

 

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib