Ο Σάββας Καββαδίας και Ανδριάνα Θεοδωροπούλου κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις στο τρίτο και τελευταίο πανελλήνιο κύπελλο ξίφους μονομαχίας ανδρών/γυναικών που πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου.

Στους άνδρες ο Καββαδίας επέστρεψε στο πρώτο σκαλί του βάθρου μετά από τον Απρίλιο του 2023 και το κύπελλο «Ανδρέας Γερμακόπουλος-Νίκη Σιδηροπούλου». Στον ημιτελικό επικράτησε του Γιώργου Αμπάλοφ (Σπάρτακος Κορινθίας) με 15-11 και στον τελικό κόντρα στο Νίκο Τσώκα (ΟΞΙΦ) το σκορ έφτασε στο 14-14 και ο αθλητής του Δημήτρη Κάζαγλη άναψε πρώτος το καθοριστικό λαμπάκι. Στον δεύτερο ημιτελικό ο Νίκος Τσώκας άφησε εκτός τον αδερφό του, Αστέριο Τσώκα (ΟΞΙΦ) με 15-12. Αλλαγή σημειώθηκε και στην πανελλήνια κατάταξη, στην οποία ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος υποχώρησε από την πρώτη στην τέταρτη θέση με 345β, ενώ στην πρώτη τριάδα ανέβηκαν ο Νίκος Τσώκας με 377,5β και ο Καββαδίας με τον Στέλιο Φουστανάκη (ΠΑΟ) με 347,5β.

Στις γυναίκες η Ανδριάνα Θεοδωροπούλου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) παρέλαβε το χρυσό μετάλλιο μετά από ένα χάλκινο και ένα αργυρό στα δύο προηγούμενα κύπελλα. Η αθλήτρια του Γιώργου Πασσά απέκλεισε στον ημιτελικό την συναθλήτριά της, Αριάδνη Νάσκαρη (ΑΟ Αρίστων Παιανίας), με 15-11 και στον τελικό επικράτησε της Στέλλας Κεφάλα-Τσόρου (ΛΟ Βάρης) με 15-9. Στον άλλο ημιτελικό η Κεφάλα-Τσόρου είχε νικήσει λίγο νωρίτερα τη 15χρονη Ασπασία Καραμπάση (ΑΟ Αρίστων Παιανίας), η οποία κατέκτησε δεύτερο διαδοχικό χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των γυναικών. Η πανελλήνια κατάταξη δεν άλλαξε καθώς η Νεφέλη Ροδοπούλου (ΑΟΦΙΨ Ίριδα) παραμένει στην κορυφή με 425β παρά την 9η θέση και ακολουθούν η Θεοδωροπούλου με 410β και η Νικόλ Χατζησαράντου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) με 330β.

Η τελική οκτάδα των ανδρών:
1. Σάββας Καββαδίας (ΠΑΟ)
2. Νίκος Τσώκας (ΟΞΙΦ)
3. Αστέριος Τσώκας (ΟΞΙΦ)
Τ3. Γιώργος Αμπάλωφ (Σπάρτακος Κορινθίας)
5. Στέλιος Φουστανάκης (ΠΑΟ)
6. Παντελής Καραγιάννης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)
7. Δημήτρης Μήτσιος-Αντωνάκος (ΛΞ Θεσσαλονίκης)
8. Κωνσταντίνος Καραμπάσης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)

Αποτελέσματα

Η τελική οκτάδα των γυναικών:
1. Ανδριάνα Θεοδωροπούλου (AO Αρίστων Παιανίας)
2. Λίλιαν Κεφάλα-Τσόρου (ΛΟ Βάρης)
3. Αριάδνη Νάσκαρη (AO Αρίστων Παιανίας)
Τ3. Ασπασία Καραμπάση (AO Αρίστων Παιανίας)
5. Φανή Βαρβέρη (ΑΣ Φοίνικας Φλώρινας)
6. Μαρία Χαντζή (ΑΟΦΙΨ Ίριδα)
7. Δήμητρα Μαλισσόβα (AO Αρίστων Παιανίας)
8. Μελίνα Ρεντούμη (Μεσόγειος Ραφήνας)

Αποτελέσματα

Το κύπελλο ήταν ο τέταρτος από τους επτά αγώνες-κριτήρια για την επιλογή του αθλητή και της αθλήτριας του ξίφους μονομαχίας που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό τουρνουά Ολυμπιακής πρόκρισης στο Λουξεμβούργο τον Απρίλιο. Πέρα από το πανελλήνιο πρωτάθλημα (23/3), απομένει ακόμα ένα παγκόσμιο κύπελλο (22-24/2 στο Χαϊντενχάιμ για τους άνδρες, 9-11/2 στη Βαρκελώνη για τις γυναίκες) και το γκραν πρι της Βουδαπέστης (8-10/3). Ακολουθούν οι πέντε αθλητές και οι πέντε αθλήτριες που προηγούνται στις προσωρινές κατατάξεις μετά από 4/7:

Άνδρες:
1. Νίκος Τσώκας (ΟΞΙΦ) - 280β
2. Αστέριος Τσώκας (ΟΞΙΦ) - 255β
3. Στέλιος Φουστανάκης (ΠΑΟ) - 235β
4. Σάββας Καββαδίας (ΠΑΟ) - 220β
5. Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) - 195β
5. Κωνσταντίνος Καραμπάσης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) - 195β

Γυναίκες:
1. Νεφέλη Ροδοπούλου (ΑΟΦΙΨ Ίριδα) - 325β
2. Ανδριάνα Θεοδωροπούλου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) - 275β
3. Ασπασία Καραμπάση (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) - 235β
4. Νικόλ Χατζησαράντου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) - 225β
5. Αριάδνη Νάσκαρη (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) - 205β

kavvadias_3_2.jpg

theodoropoulou_3_2.jpg

 

 

 

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib