Αν το «28ο Ακρόπολις» για το Παγκόσμιο Κύπελλο σπάθης Ανδρών, που φιλοξενούμε το 3ήμερο 26-28/4, με μεγάλο χορηγό την ΟΠΑΠ Α.Ε., περιλαμβανόταν σε στοιχηματικό κουπόνι, όσον αφορά τις συμμετοχές αθλητών και κρατών, σίγουρα θα ήταν εντελώς... καταστροφικό για τους παίκτες που θα ποντάριζαν σχετικά. Κι αυτό επειδή ούτε οι πλέον αισιόδοξοι δεν περίμεναν ότι στους αγώνες στο ΟΑΚΑ θα έδιναν το "παρών" 176 σπαθίστες από 29 χώρες (!).

Με άλλα λόγια μιλάμε, πραγματικά, για δύο απίστευτα νούμερα, αν σκεφτούμε ότι διανύουμε μόλις την 1η μεταολυμπιακή χρονιά και θα ήταν φυσικό να υπάρχει συγκρατημένο ενδιαφέρον. Παρά ταύτα έχουμε τη 2η μεγαλύτερη συμμετοχή αθλητών στην ιστορία της διοργάνωσης (192 το 2011), ενόσω για πρώτη φορά θα πάρουν μέρος 23 χώρες στο ομαδικό. Δύο αριθμοί, δηλαδή, που πιστοποιούν την πολύ μεγάλη αναγνώριση του «Κυπέλλου Ακρόπολις» στην παγκόσμια σκηνή της ξιφασκίας.

Εννοείται, βέβαια, ότι στην Αθήνα έρχονται όλες οι μεγάλες δυνάμεις στη σπάθη και μάλιστα με πολυμελείς ομάδες (Ιταλία, Ουγγαρία, Γερμανία, Ρωσία, Γαλλία, Ουκρανία) και τις καλύτερες μονάδες από το "οπλοστάσιό" τους. Για παράδειγμα, αγωνίζονται οι 14 από τους 16 πρώτους στην παγκόσμια κατάταξη, ορισμένοι από τους οποίους έχουν ανέβει στο βάθρο του «Ακρόπολις», όπως ο Ούγγρος, Σίλαζι/Νο 1 στον κόσμο (νικητής το 2011), οι Ρώσοι, Γιακιμένκο/Νο 3, Ρετσέτνικοβ/Νο 6 και οι Γερμανοί, Βάγκνερ/Νο 9, Λίμπαχ/Ν ο 4, με τον τελευταίο, μάλιστα, να μετράει και τα περισσότερα μετάλλια στη διοργάνωση (5 τα 3 χρυσά).

Όλα αυτά κι αρκετά ακόμα προεξοφλούν τρομερό συναγωνισμό και εγγυώνται συναρπαστικό 3ήμερο με αγώνες υψηλού επιπέδου.Tις δύο πρώτες μέρες (26-27/4) διεξάγονται τα ατομικά. Την Παρασκευή οι αγώνες αρχίζουν στις 12 το μεσημέρι και φτάνουν μέχρι τους «64», ενώ το Σάββατο οι αγώνες νοκ άουτ ξεκινούν από τις 9.30 το πρωί με κατάληξη τους ημιτελικούς/ τελικό στις 4 το απόγευμα. Την Κυριακή (28/4) τα ομαδικά αρχίζουν πάλι στις 9.30 το πρωί και φτάνουν στον τελικό στις 4. Το πιο σημαντικό: Kαι τις τρεις ημέρες των αγώνων (στο κτιριακό συγκρότημα μπάσκετ του ΟΑΚΑ) η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Copyright © 2023 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib