Το ΟΑΚΑ θα φιλοξενήσει δύο σημαντικές διοργανώσεις της τρέχουσας σεζόν, το πανελλήνιο πρωτάθλημα ξίφους ασκήσεως νέων (U20) και το τρίτο και τελευταία πανελλήνιο κύπελλο σπάθης ανδρών/γυναικών.

Πανελλήνιο πρωτάθλημα ξίφους ασκήσεως νέων (U20)
Σάββατο και Κυριακή 17-18/2 | ΟΑΚΑ

Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα έχουν δηλωθεί 44 νέες γυναίκες και 56 νέοι άνδρες, ενώ στα ομαδικά παιχνίδια θα συμμετάσχουν επτά και έξι σωματεία αντίστοιχα. Το αρών θα δώσουν οι κάτοχοι του τίτλου Ελένη Μπάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) και Γιάννης Τσιμικλής (ΓΕ Φλώρινας), ενώ αναμένεται να γίνουν δυνατές μάχες για τις θέσεις του βάθρου. Το Σάββατο 17/2 θα διεξαχθούν οι ατομικοί αγώνες και την Κυριακή 18/2 οι ομαδικοί αγώνες.

Συμμετοχές 
Live αποτελέσματα

Πανελλήνιο κύπελλο σπάθης ανδρών/γυναικών
Κυριακή 18/2 | ΟΑΚΑ

Στο τρίτο και τελευταίο κύπελλο θα συμμετάχουν 46 γυναίκες και 56 άνδρες. Ο Δημήτρης Καφαταρίδης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) έχει δύο νίκες στα φετινά κύπελλα και θέλει να κάνει το απόλυτο 3/3, ενώ στις γυναίκες οι Κωνσταντίνα Κεφαλά (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) και Αθηναΐς Μαυρικάκη (ΑΟ Ασπίδα) έχουν από μία. Στους άνδρες το κύπελλο είναι ένας από τους επτά αγώνες-κριτήρια για την επιλογή του αθλητή που θα διεκδικήσει την Ολυμπιακή πρόκριση για την Ελλάδα στο προ-Ολυμπιακό τουρνουά του Λουξεμβούργου. Έχουν ολοκληρωθεί 3/7 και αυτός που προηγείται είναι ο Καφαταρίδης με 250β, ενώ ακολουθούν οι Γιάννης Πρίφτης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) με 175β και ο πρωταθλητής Ελλάδας του 2023, Παναγιώτης Κοντοειδής (ΑΕΚ).

Συμμετοχές
Live αποτελέσματα

Παγκόσμιο κύπελλο ξίφους μονομαχίας νέων ανδρών (U20)
Σάββατο 17/2 | Βρσακ (Σερβία)

Δύο Έλληνες θα αγωνιστούν το Σάββατο στο ατομικό των νέων, ο Αχιλλέας Μαυρομμάτης (ΟΞΙΦ) και ο Βασίλης Τσώκας (ΟΞΙΦ). Ο Τσώκας θέλει να βρει αγωνιστικό ρυθμό για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έρχεται την επόμενη εβδομάδα.

Συμμετοχές
Live αποτελέσματα
Live μετάδοση

 

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib