Οι περσινοί νικητές και νικήτριες στα ατομικά και τα ομαδικά του πανελλήνιου πρωταθλήματος ξίφους ασκήσεως νέων (U20) κατάφεραν να υπερασπιστούν τους τίτλους τους στη διοργάνωση του 2024.

Στους νέους ο Γιάννης Τσιμικλής (ΓΕ Φλώρινας) επικράτησε στον ημιτελικό κόντρα στον Σωτήρη Γεροσίδερη (ΓΕ Φλώρινας) με 15-3 και στη συνέχεια νίκησε τον  Μιχάλη Σταυράκη (ΑΞΙΑ) με 15-11 στον τελικό. Ο Σταυράκης στον ημιτελικό που είχε προηγηθεί είχε νικήσει 15-14 τον Μαξιμιλιανό Χατζηγιάννη (ΑΟΞ Αιγάλεω) ο οποίος ανέβηκε τελικά μαζί με τον Γεροσίδερη στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Στις νέες η Ελένη Μπάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) απέκλεισε στον ημιτελικό την Καλλιρόη Ναΐδη (ΓΕ Φλώρινας) με 15-5 και στον τελικό επικράτησε της Ζωής Σταυράκη (ΑΞΙΑ) με 15-7. Η Σταυράκη νωρίτερα είχε νικήσει στον δεύτερο ημιτελικό τη συναθλήτριά της στην ΑΞΙΑ, Μαρία Παπαθανασίου με 15-13. Τόσο ο Τσιμικλής όσο και η Μπάλλου υπερασπίστηκαν τους τίτλους που είχαν κατακτήσει το 2023.

Στα ομαδικά οι ομάδες νέων ανδρών και νέων γυναικών του ΑΟΞ Αιγάλεω με τους Αρτέμιο Τζοβάνη, Μαξιμιλιανό Χατζηγιάννη, Γιώργο Μπάλλο και Αντώνη Γκούμα και τις Άννα Νιχάλ Κούλλα, Κατερίνα Τσιαμπά, Κατερίνα Ρεγκίνα Σαβάλιο και Ελένη Μπάλλου αντίστοιχα αναδείχθηκαν για ακόμα μία χρονιά νικήτριες. Οι νέοι επικράτησαν της ομάδας από την ΑΞΙΑ (Αποστολόπουλος-Μεϊντάνης-Σταυράκης-Τσουτσοπλίδης) με 45-32 στον ημιτελικό και στη συνέχεια νίκησαν και την ΓΕ Φλώρινας (Τσιμικλής-Γεροσίδερης-Σαχινίδης-Δημητρόπουλος) στον τελικό με 45-39. Στον μικρό τελικό η ΑΞΙΑ πήρε το χάλκινο μετάλλιο αφήνοντας τέταρτη την ομάδα του ΟΞ Γλυφάδας. 

Στο ομαδικό των νέων γυναικών ο ΑΟΞ Αιγάλεω απέκλεισε τον ημιτελικό με 45-40 τη ΓΕ Φλώρινας (Δούμτση-Ναΐδη-Προβατά-Μπουζίκα) και προχώρησε σε νίκη και στον τελικό με 45-42 κόντρα στην ΑΞΙΑ (Στεφανάτου-Παπαθανασίου-Πήλιουρα-Σταυράκη). Στη μάχη του μικρού τελικού για το χάλκινο μετάλλιο η ΓΕ Φλώρινας πήρε τη νίκη με 45-30 κόντρα στον ΟΞ Γλυφάδας.

Η τελική οκτάδα των νέων ανδρών:
1. Τσιμικλής Γιάννης (ΓΕΦ)
2. Σταυράκης Μιχαήλ (ΑΞΙΑ)
3. Χατζηγιάννης Μαξιμιλιανός (ΑΟΞ Αιγάλεω)
T3. Γεροσίδερης Σωτήρης (ΓΕΦ)
5. Μεϊντάνης Δημήτρης (ΑΞΙΑ)
6. Σαχινίδης Δημήτρης (ΓΕΦ)
7. Γκούμας Χρήστος (ΑΟΞ Αιγάλεω)
8. Σόφρας Δημήτρης (ΟΞ Γλυφάδας)

Αποτελέσματα

Η τελική οκτάδα των νέων γυναικών:
1. Μπάλλου Ελένη (ΑΟΞ Αιγάλεω)
2. Σταυράκη Ζωή (ΑΞΙΑ)
3.Ναΐδη Καλλιρόη (ΓΕΦ)
Τ3. Παπαθανασίου Μαρία (ΑΞΙΑ)
5. Μπουζίκα Ηλιάνα (ΓΕΦ)
6. Καββαδα Ελεονώρα (Δαμοκλής)
7. Τσιάμπα Αικατερίνη (ΑΟΞ Αιγάλεω)
8. Στεφανάτου Λυδία (ΑΞΙΑ)

Αποτελέσματα

Η τελική τετράδα του ομαδικού νέων ανδρών:
1. ΑΟΞ Αιγάλεω
2. ΓΕ Φλώρινας
3. ΑΞΙΑ
4. ΟΞ Γλυφάδας

Αποτελέσματα

Η τελική τετράδα του ομαδικού νέων γυναικών:
1. ΑΟΞ Αιγάλεω
2. ΑΞΙΑ
3. ΓΕ Φλώρινας
4. ΟΞ Γλυφάδας

Αποτελέσματα

neoi1.jpeg

 

nees1.jpeg

 

neoi2.jpeg

 

 

 

nees2.jpeg

 

 

 

 

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib