Ανοίγει αύριο (Παρασκευή) στο ΟΑΚΑ η αυλαία του «28ου Ακρόπολις» για το Παγκόσμιο Κύπελλο σπάθης Ανδρών (26-28/4). Ο σημαντικότερος και μακροβιότερος θεσμός ξιφασκίας στη χώρα μας, συνεχίζει και φέτος την όμορφη παράδοση μιας από τις πλέον καταξιωμένες διοργανώσεις του αθλήματος παγκοσμίως, με τη στήριξη της ΟΠΑΠ Α.Ε., που είναι ο μεγάλος χορηγός των αγώνων (για 2η χρονιά).

Mια πραγματική γιορτή, χαρακτήρισε το «Ακρόπολις» ο πρόεδρος της ΕΟΞ (και γ.γραμματέας της ΕΟΕ), Μανώλης Κατσιαδάκης «που καταδεικνύει κάθε χρόνο και πιο πειστικά ότι είναι ριζωμένη στη συνείδηση της διεθνούς κοινότητας του αθλήματος». Γιατί, βέβαια, τι άλλο μπορεί να σημαίνει ότι φέτος, σε μια "χαλαρή" χρονιά, μετά από Ολυμπιακούς, έχουν έρθει στην Αθήνα όλοι οι πρωτοκλασάτοι αθλητές, 176 συνολικά, και 23 ομάδες/χώρες (ρεκόρ) στα ομαδικά.

Επιγραμματικά να πούμε ακόμα για το «28ο Κύπελλο Ακρόπολις» ότι:

  • Μετέχουν για πρώτη φορά Παρθένοι Νήσοι, Μαλαισία, Σιγκαπούρη & Ταϊπέι.
  • Παρατηρητής αγώνων εκ μέρους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ξιφασκίας είναι ο Τυνήσιος, Αλί Μπελχάτζ και για τη διαιτησία ο Ιταλός, Μάρκο Σιέστο.
  • Τους αγώνες θα διευθύνουν 10 ξένοι διαιτητές, μαζί με τρεις δικούς μας διεθνείς (Δουβής, Μπόλλας, Σαΐνης), που και οι τρεις έχουν πάρει μέρος παλιότερα στο «Ακρόπολις» ως αθλητές.
  • Την ελληνική ομάδα στα ομαδικά απαρτίζουν οι Τσουρούτας, Ντουράκος, Σαρρής Ε. & Μπούκας, ενώ στα ατομικά (26/4) θα αγωνιστούν άλλοι εννέα.

Το αυριανό (Παρασκευή 26/4) πρόγραμμα των αγώνων αρχίζει στις 12 το μεσημέρι με τα προκριματικά, για να ακολουθήσουν τα νοκ άουτ μέχρι να φτάσουμε στη «φάση των 64». Από εκεί θα συνεχίσουμε το Σάββατο (27/4) από τις 9.30 το πρωί μέχρι τα ημιτελικά/τελικό στις 4 το απόγευμα.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib