Οκτώ Ελληνίδες και πέντε Έλληνες ξιφομάχοι θα αγωνιστούν στο γκραν πρι Westend της Βουδαπέστης, μία από τις πολυπληθέστερες διοργανώσεις ξιφασκίας παγκοσμίως με περισσότερες από 700 συμμετοχές.

Στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας βρίσκονται ήδη από τη Δευτέρα 4/3 για camp προετοιμασίας η Νεφέλη Ροδοπούλου, η Νικόλ Χατζησαράντου, η Ανδριάνα Θεοδωροπούλου και οι προπονητές Γιώργος Πασσάς και Κοσμάς Καρακόλης. Την Παρασκευή 8/3 θα διεξαχθεί ο προκριματικός γύρος των γυναικών με τη συμμετοχή οκτώ Ελληνίδων, το Σάββατο 9/3 θα διεξαχθεί ο προκριματικός γύρος των ανδρών με τη συμμετοχή πέντε Ελλήνων, ενώ την Κυριακή 10/3 θα πραγματοποιηθούν τα κυρίως ταμπλό των 64 και στις δύο κατηγορίες. Ο συναγωνισμός είναι στα ύψη καθώς το παρών θα δώσουν όλοι οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες του πλανήτη, σε μία διοργάνωση που στα νούμερα ανταγωνίζεται το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Στους άνδρες έχουν δηλωθεί 389 και στις γυναίκες 322 ξιφομάχοι. Η Ελλάδα θα έχει εκπρόσωπο και στη διαιτησία με τον διεθνή Έλληνα διαιτητή Στάθη Γεροσίδερη.

Η διοργάνωση είναι ο έκτος από τους επτά αγώνες-κριτήρια για την επιλογή του αθλητή και της αθλήτριας που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Ολυμπιακό τουρνουά ευρωπαϊκής πρόκρισης που θα γίνει τον Απρίλιο στο Λουξεμβούργο. Ο Νίκος Τσώκας και η Νεφέλη Ροδοπούλου έχουν το βαθμολογικό προβάδισμα με 280β και 400β σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα. Ακολουθούν οι ελληνικές συμμετοχές και όλοι οι χρήσιμοι σύνδεσμοι για τη διοργάνωση:

Ελληνικές συμμετοχές στις γυναίκες:
Ιωάννα Μαρκέλλα Μπαγουράκη (Ακρίτες)
Μαρία Χαντζή (ΑΟΦΙΨ Ίριδα) 
Νικόλ Χατζησαράντου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)
Ελευθερία Μιμιγιάννη (ΠΑΟ)
Νεφέλη Ροδοπούλου (ΑΟΦΙΨ Ίριδα)
Ευαγγελία Ταραζή (ΠΑΟ)
Ανδριάνα Θεοδωροπούλου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)
Φανή Βαρβέρη (ΑΣ Φοίνικας Φλώρινας)

Συμμετοχές γυναικών

Ελληνικές συμμετοχές στους άνδρες:
Στέλιος Φουστανάκης (ΠΑΟ)
Σάββας Καββαδίας (ΠΑΟ)
Γιώργος Μαρινάκης (ΠΑΟ)
Φίλιππος Σεχίδης (Ακρίτες)
Νίκος Τσώκας (ΟΞΙΦ)

Συμμετοχές ανδρών

Live αποτελέσματα
Live μετάδοση

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib