Το τριήμερο 15-17/3 η Ελλάδα θα έχει οκτώ συμμετοχές σε δύο διεθνείς αγώνες υψηλού επιπέδου στο Βέλγιο και τις ΗΠΑ.

Από τα ονόματα που θα αγωνιστούν ξεχωρίζει το δίδυμο των Δώρα Γκουντούρα και Δέσποινα Γεωργιάδου που θα αγωνιστούν σε ακόμα ένα παγκόσμιο κύπελλο για την τρέχουσα σεζόν, και μάλιστα το τελευταίο εντός περιόδου Ολυμπιακής πρόκρισης για το Παρίσι. Ακολουθούν αναλυτικά όλες οι πληροφορίες ανά διοργάνωση:

Παγκόσμιο κύπελλο σπάθης γυναικών
15-17/3 | Σιντ-Νίκλαας (Βέλγιο)

Στον τελευταίο αγώνα εντός της περιόδου Ολυμπιακής πρόκρισης θα αγωνιστούν πέντε Ελληνίδες. Την Παρασκευή 15/3 στον προκριματικό γύρο του ατομικού γυναικών θα αγωνιστούν η Μαρίνα Παΐζη (ΑΣ Βικτώρια), η Αθηναΐς Μαυρικα΄κη (ΑΟ Ασπίδα) και η 15χρονη Αλίνα Κουρούση (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων) που θα κάνει το ντεμπούτο της σε διεθνή αγώνα κατηγορίας γυναικών, εκτός του «Ακρόπολις». Στόχος των τριών αθλητριών θα είναι να προκριθούν στο κυρίως ταμπλό των 64 που θα διεξαχθεί το Σάββατο 16/3, στο οποίο έχουν εξασφαλισμένη παρουσία η Δώρα Γκουντούρα (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) και η Δέσποινα Γεωργιάδου (ΠΑΟ) ως Νο2 και Νο5 του κόσμου. Οι δύο κορυφαίες Ελληνίδες αθλήτριες θα δώσουν για ακόμα μία φορά δυνατές μάχες, πόντο με πόντο, με στόχο το βάθρο.

Την Κυριακή 17/3 η τετράδα των Γκουντούρα, Γεωργιάδου, Παΐζη και Μαυρικάκη θα αγωνιστούν για την Ελλάδα στους ομαδικούς αγώνες, μετά την 12η θέση που κατέκτησαν στο «Ακρόπολις» στις αρχές του Μαρτίου. Στους αγώνες έχουν δηλωθεί συνολικά 189 αθλήτριες και 20 ομάδες από όλο τον κόσμο.

Συμμετοχές ατομικού
Συμμετοχές ομαδικού 
Live αποτελέσματα
Live μετάδοση

Γκραν πρι ξίφους ασκήσεως γυναικών 
15-17/3 | Ουάσιγκτον (ΗΠΑ)

Δύο Ελληνίδες και ένας Έλληνας θα αγωνιστούν στο δεύτερο από τα τρία γκραν πρι ανδρών/γυναικών της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Την Παρασκευή 15/3 θα ξεκινήσουν την προσπάθειά τους στον προκριματικό γύρο των γυναικών η Σταυρίνα Γαρυφάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) και η Μαρία Στάμος (ΠΑΟ), ενώ το Σάββατο 16/3 θα αγωνιστεί στον προκριματικό γύρο των ανδρών ο Γιάννης Τσιμικλής. Και οι τρεις ξιφομάχοι θα διεκδικήσουν την πρόκριση στα κυρίως ταμπλό των 64 που θα διεξαχθούν την Κυριακή 17/3.

Στους αγώνες έχουν δηλωθεί 166 αθλήτριες και 233 αθλητές από όλο τον κόσμο και οι τρεις εκπρόσωποι της Ελλάδας θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε έναν υψηλού επιπέδου αγώνα πριν από το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών που θα γίνει μεταξύ 30-31/3. Για τη Γαρυφάλλου και τον Τσιμικλή είναι και ένας ακόμα αγώνας προετοιμασίας εν όψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος νέων (U20) που θα γίνει στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας στα μέσα Απριλίου.

Συμμετοχές ανδρών
Συμμετοχές γυναικών
Live αποτελέσματα

 

 

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib