Για άλλη μια φορά η Γερμανία δικαίωσε τον τίτλο του τακτικού "πελάτη" στο βάθρο του «Ακρόπολις». Στη φετινή 28η διοργάνωση για το Παγκόσμιο Κύπελλο σπάθης Ανδρών, που ολοκληρώθηκε σήμερα (Κυριακή) στο ΟΑΚΑ με μεγάλο χορηγό την ΟΠΑΠ Α.Ε., κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό. Στον τελικό, λοιπόν, του ομαδικού η Γερμανία/Νο 5 στον κόσμο νίκησε 45/34 την Ιταλία/Νο 4, με ένα από τους δύο διαιτητές τον δικό μας Ανδρέα Δουβή (δίδυμο με τον Ρουμάνο, Φλορέα). Την 3η θέση/χάλκινο μετάλλιο πήρε η Ρωσία/Νο 2 στον κόσμο, η οποία επικράτησε 45/35 στο "μικρό τελικό" της Λευκορωσίας/4η θέση, για να συμπληρώσουν την α΄ 8άδα Ουγγαρία/5η, Κορέα/6η, Ρουμανία/7η & ΗΠΑ/8η.

Η ομάδα μας (Τσουρούτας, Σαρρής Ε., Μπούκας, Ντάβολι) μπήκε στη μάχη ως τελευταία από τις 23 συμμετέχουσες συνολικά, αφού άλλωστε εδώ κι ένα χρόνο δεν έχει δώσει κανένα (ομαδικό) αγώνα και συνεπώς στερείτο εντελώς βαθμολογίας στην παγκόσμια κατάταξη. Γνώρισε έτσι αναμενόμενη ήττα με 23/45 από την Ουκρανία/Νο 10 στον κόσμο, η οποία, πάντως, δεν πήγε μακριά, καθώς στη συνέχεια ηττήθηκε με το ίδιο σκορ από τις ΗΠΑ (και οι ΗΠΑ, αμέσως μετά, από τη Ρωσία 37/45). Η συμμετοχή μας, εν τέλει, στο ομαδικό ήταν μια ευκαιρία για εμπειρίες.

Όσον αφορά, τώρα, το ατομικό του «28ου Ακρόπολις», να πούμε ότι νικητής χτες/Σάββατο (όπως και το 2011) αναδείχτηκε ο Ούγγρος (χρυσός ολυμπιονίκης του Λονδίνου) Άρον Σίλαγκι/Νο 1 στον κόσμο. Στον τελικό της διοργάνωσης νίκησε 15/9 τον Γερμανό, Μπένεντικ Βάγκνερ/Νο 9 και έκανε έτσι πέντε τις ουγγρικές πρωτιές στο «Ακρόπολις». Στην 3η θέση (χάλκινο μετάλλιο) είχαμε τον Κορεάτη, Γκου Μπον Ζιλ/Νο 5 στον κόσμο και τον Γάλλο, Βίνσετ Ανστέτ/Νο 37 (που ήταν και η έκπληξη των αγώνων). Από ελληνικής πλευράς ψηλότερα (σε 176 αθλητές) κατατάχτηκε ο Μάριος Γιακουμάτος/95ος και ακολούθησαν ο Γιώργος Τσουρούτας/106ος και ο Βαγγέλης Σαρρής/114ος.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib