Και το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο σπάθης Ανδρών «28ο Ακρόπολις», που φιλοξενήσαμε στην Αθήνα (με μεγάλο χορηγό την ΟΠΑΠ Α.Ε.), έβγαλε μια καταπληκτική εικόνα και δικαίωσε απόλυτα τη φήμη του. Για άλλη μια φορά καταγράφηκαν άριστες κριτικές για την οργάνωση, το υψηλό επίπεδο των αγώνων και την άψογη διαιτησία. Μόνη ατυχία για το «Ακρόπολις» ότι "έπεσε" πάνω σε ένα πολύ άσχημο 3ήμερο, με σχολική ανάπαυλα και καλοκαιρινό καιρό που σε έστελνε στη... θάλασσα αντί στο ΟΑΚΑ, γεγονός που περιόρισε μοιραία την προσέλευση.

Έγινε, λοιπόν, μια αψεγάδιαστη διοργάνωση (η πολυαριθμότερη σε συμμετοχές για την ξιφασκία το 2013). Τι άλλο παρά επιβεβαίωση γι' αυτό θεωρούνται τα εύσημα του (Τυνήσιου) παρατηρητή τον αγώνων, Αλί Μπελχάτζ, που δήλωσε, εν τέλει, πως θα χαιρόταν να ξανάρθει στους αγώνες. "Αυτή η αναγνώριση αποζημιώνει τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται", σχολίασε ο πρόεδρος της ΕΟΞ, Μανώλης Κατσιαδάκης, ο οποίος δεν απέφυγε να σταθεί με ρεαλισμό και στην αγωνιστική παρουσία μας, για να σημειώσει «υπήρχε διαφορά δυναμικότητας, αλλά υπολογίζουμε πολύ στα νέα παιδιά, που έκαναν ελπιδοφόρες εμφανίσεις και γι' αυτό θα συνεχίσουμε να τα στηρίζουμε όσο μπορούμε...».

Φυσικά, από τη στιγμή που στο «28ο Ακρόπολις» έπαιζαν 176 αθλητές και όλα τα "θηρία" της σπάθης (από 29 χώρες), ήταν λογικό να κρατάμε... μικρό καλάθι στις φιλοδοξίες μας. Ήμασταν συγκρατημένοι. Η αποτίμηση που έγινε από τον ομοσπονδιακό προπονητή, Γκαμπριέλ Ντούτσια; Όπως τα περιμέναμε. Κι αν σε 1-2 περιπτώσεις είχαμε την ευκαιρία για κάτι περισσότερο, η γενική εικόνα δεν αλλάζει, μια κι όπως είπε «αντιμετωπίσαμε κυριολεκτικά επαγγελματίες, με τεράστιες εμπειρίες και εντελώς διαφορετική οργάνωση». Πιστεύει βεβαίως «γίνεται προσπάθεια και υπάρχει και ταλέντο», αλλά ταυτόχρονα υπενθύμισε ότι δεν πρέπει να επιχειρείται καμιά σύγκριση με ό,τι έχει καταφέρει η Βουγιούκα «γιατί μιλάμε για κάτι εντελώς διαφορετικό και μέσα από πολλές θυσίες...».

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib