Ο Βασίλης Τσώκας και η Ίριδα Τουρμάν ανέβηκαν στο πρώτο σκαλί του βάθρου του φετινού πανελλήνιου ξίφους μονομαχίας πρωταθλήματος εφήβων/νεανίδων μετά από δυνατές μάχες στην αίθουσα ξιφασκίας του ΟΑΚΑ.

Το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν οι ατομικοί και οι ομαδικοί αγώνες στην κατηγορία.

Ο Τσώκας (ΟΞΙΦ) ήταν το μεγάλο φαβορί μετά την κατάκτηση του πανελλήνιου πρωταθλήματος ανδρών και επιβεβαίωσε τις προσδοκίες. Στον ημιτελικό γύρο ο Τσώκας απέκλεισε τον Νίκο Πασσιά (ΑΑ Ιωαννίνων) με 15-12 και ο Φώτης Μήνος (ΑΟ Θησέας Ηρακλείου) απέκλεισε τον Νίκο Σούκερα (ΠΑΣ Γιάνεννα) με 15-9. Στον τελικό ο ξιφομάχος από τη Φλώρινα που προπονείται με τον Νίκο Τσώκα επικράτησε με 15-1 έναντι του Μήνου και κατέκτησε το πρώτο του πανελλήνιο πρωτάθλημα στην κατηγορία των εφήβων. Έχοντας κατακτήσει το πανελλήνιο πρωτάθλημα των παμπαίδων (U13) το 2021 και των ανδρών φέτος, του λείπει μόνο ο τίτλος στους νέους άνδρες (U20) τον οποίο θα διεκδικήσει στη συνέχεια της σεζόν. Ο Μήνος ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και οι Πασσιάς και Σούκερας ανέβηκαν μαζί στι τρίτο σκαλί.

Στις νεάνιδες η Ίρις Τουρμάν (ΑΟΦΙΨ Ίριδα) έκανε τον καλύτερο αγώνα της ζωής της και έφτασε στην κατάκτηση του πανελλήνιου τίτλου, ενώ ήταν στο Νο16 της πανελλήνιας κατάταξης νεανίδων. Στην πορεία της απέκλεισε τις αδερφές Καλημέρη από τον ΛΟ Βάρης, την Ολυμπία στον προημιτελικό με 15-9 και την Αλεξία στον ημιτελικό με 15-12. Στον άλλο ημιτελικό η Άννα Ραφαέλα Σαλαβούρα (ΛΟ Βάρης) νίκησε στον τελευταίο και καθοριστικό πόντο με 15-14 την Ασπασία Καραμπάση (ΑΟ Αρίστων Παιανίας). Στον μεγάλο τελικό η Τουρμάν επικράτησε της Σαλαβούρα με 15-11 και σήκωσε το κύπελλο. Η 15χρονη αθλήτρια της Δήμητρας Ζάχου έχει άλλα δύο χρόνια στην κατηγορία U17. Η Σαλαβούρα κατέκτησε το αργυρό και η Αλεξία Καλημέρη με την Καραμπάση τα δύο χάλκινα.

Η τελική οκτάδα των εφήβων:
1. Βασίλης Τσώκας (ΟΞΙΦ)
2. Φώτης Μήνος (ΑΟ Θησέας Ηρακλείου)
3. Νίκος Σουκέρας (ΠΑΣ Γιάννινα)
T3. Νίκος Πασσιάς (ΑΑ Ιωαννίνων)
5. Αλέξανδρος Τουρμάν (ΑΟΦΙΨ Ίριδα)
6. Σταύρος Ιτσάνης (ΟΣ Κηφισιάς)
7. Αλκιβιάδης Σπυριδωνίδης (ΑΕΚ)
8. Άγγελος Τσίπης (ΠΑΣ Γιάννινα)

Αποτελέσματα

Η τελική οκτάδα των νεανίδων:
1. Ίρις Αναστασία Τουρμάν (ΑΟΦΙΨ Ίριδα)
2. Άννα Ραφαέλα Σαλαβούρα (ΛΟ Βάρης)
3. Ασπασία Καραμπάση (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)
Τ3. Αλεξία Καλημέρη (ΛΟ Βάρης)
5. Νεφέλη Ρασπόπτση (ΟΞΙΦ)
6. Ευαγγελία Ορφανουδάκη (ΟΞΙΦ)
7. Ολυμπία Καλημέρη (ΛΟ Βάρης)
8. Νικολέτα Στεργιούλα (ΟΞΙΦ)

Αποτελέσματα

at_efivwn_xm.jpg

at_neanidwn_xm.jpg

Στους ομαδικούς αγώνες της Κυριακής 12/5 τα κορυφαία σωματεία του όπλου πάλεψαν για τη νίκη. Στους εφήβους ο ΟΞΙΦ με τους Αδάμ Ζαραβέλη, Αλέξανδρο Βέλλιο, Γιάννη Φίσκα και Βασίλη Τσώκα αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας. Στους ημιτελικούς ο ΟΞΙΦ επικράτησε εύκολα κόντρα στον ΠΑΣ ΓΙάννινα (Παπαδόπουλος, Τσίπης, Στεργίου, Σούκερας) με 45-31 και η ΑΑ Ιωαννίνων (Αυγέρης, Καζάκος, Παπαγεωργίου, Πασσιάς) επικράτησε με 45-40 του ΑΟΦΙΨ Ίριδα (Καλοκαιρινός, Αντωνίου, Ανδρέου, Τουρμάν). Στον μεγάλο τελικό ο ΟΞΙΦ νίκησε την ΑΑ Ιωαννίνων με 45-31 και στη μάχη για το χάλκινο μετάλλιο στον μικρό τελικό ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε τον ΑΟΦΙΨ Ίριδα με 45-44.

Στον ημιτελικό γύρο των νεανίδων ο ΛΟ Βάρης με τις Αλεξία Καλημέρη, Ολυμπία Καλημέρη, Σοφία Φαραζή και Άννα Ραφαέλα Σαλαβούρα νίκησε με 45-32 τον ΠΑΣ Γιάννινα (Χρηστέα, Παππά, Δημοσθένους) και ο ΟΞΙΦ (Στεργίου, Στεργιούλα, Ορφανουδάκη, Ρασπόπτση) νίκησε με 45-35 τον ΑΟ Αρίστων Παιανίας (Τσαλαμανιού, Λεβεντάκη, Θεοδωροπούλου, Καραμπάση). Στον μεγάλο τελικό ο ΛΟ Βάρης υπερασπίστηκε τον περσινό του τίτλο επικρατώντας με 45-43 του ΟΞΙΦ, ενώ ο ΑΟ Αρίστων Παιανίας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα στον μικρό τελικό με 45-39.

Η τελική τετράδα στο ομαδικό εφήβων:
1. ΟΞΙΦ (Ζαραβέλης, Βέλλιος, Φίσκας,Τσώκας)
2. ΑΑ Ιωαννίνων (Αυγέρης, Καζάκος, Παπαγεωργίου, Πασσιάς)
3. ΠΑΣ ΓΙάννινα (Παπαδόπουλος, Τσίπης, Στεργίου, Σούκερας)
4. ΑΟΦΙΨ Ίριδα (Καλοκαιρινός, Αντωνίου, Ανδρέου, Τουρμάν)

Αποτελέσματα

Η τελική τετράδα στο ομαδικό νεανίδων:
1. ΛΟ Βάρης (Καλημέρη Αλ., Καλημέρη Ολ., Φαραζή, Σαλαβούρα)
2. ΟΞΙΦ (Στεργίου, Στεργιούλα, Ορφανουδάκη, Ρασπόπτση)
3. ΑΟ Αρίστων Παιανίας (Τσαλαμανιού, Λεβεντάκη, Θεοδωροπούλου, Καραμπάση)
4. ΠΑΣ ΓΙάννινα (Χρηστέα, Παππά, Δημοσθένους)

Αποτελέσματα

om_efivwn_xm.jpg

om_neanidwn_xm.jpg

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib