Είπαμε ότι το αγωνιστικό πρόγραμμα της ξιφασκίας σε εθνικό επίπεδο "μίκρυνε" για οικονομικούς λόγους και ότι μέχρι τέλος της τρέχουσας περιόδου η πρωτοβουλία δράσης περνάει στους συλλόγους. Μια τέτοια, λοιπόν, πρωτοβουλία εκφράζει η συμφωνία των περισσότερων σωματείων του Κέντρου που καταπιάνονται με το όπλο της σπάθης, να συνδιοργανώσουν διασυλλογικούς αγώνες τα δύο προσεχή Σάββατα, για να δώσουν ερεθίσματα στους αθλητές/τριές τους. Συγκεκριμένα, αύριο (11/5) στις εγκαταστάσεις των Εκπ/ρίων Κωστέα/Γείτονα θα φιλοξενηθούν διασυλλογικοί αγώνες σπάθης Εφήβων/Νεανίδων –17 χρόνων και το μεθεπόμενο Σάββατο (18/5) παρόμοιοι αγώνες για την κατηγορία –13 χρόνων προβλέπονται στην αίθουσα ξιφασκίας του ΟΑΚΑ.

Ακόμα, αύριο (Σάββατο, 11/5) στην αίθουσα ξιφασκίας του ΟΑΚΑ ο ΑΟ Ν. Ψυχικού, σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή, διοργανώνει ένα είδος "αγωνιστικής γιορτής" ξιφασκίας για το κλείσιμο της περιόδου. Από τις 9.30 το πρωί, δηλαδή, και για ένα 5ωρο προβλέπονται αγώνες επίδειξης για αρχάρια παιδιά 4-6 χρόνων, αλλά και αγώνες με την ολοκληρωμένη διαδικασία για μεγαλύτερους νεαρούς αθλητές/τριες. Η όλη προσπάθεια εκφράζει, εν τέλει, το στίγμα του συλλόγου που δραστηριοποιείται ενθαρρυντικά σε δύο όπλα (ξίφος ασκήσεως και ξίφος μονομαχίας) και έχει βρει θέση στη εθνική βαθμολογία σωματείων. Συνάμα, βέβαια, υποδηλώνει την πρόοδό του τα τελευταία χρόνια, που οφείλει στο μεράκι του προπονητικού δίδυμου των (παλιών πανελληνιονικών) αδελφών Δήμητρας και Φαίης Ζάχου.

Με επτά ο ΟΞΙΦ στην Ουγγαρία

Το ερχόμενο Σαβ/κο (11-12/5), εξάλλου, έχουμε μία ακόμα διεθνή εξόρμηση του ΟΞΙ Φλώρινας με ιδιωτική "κάλυψη". Ο ακριτικός σύλλογος μετέχει με επτά αθλητές/τριές του (Σκένδερης, Τσώκας A., Γεωργιάδης, Ντώνου, Μοσχοπούλου, Μαγγόνα, Χατζάρα) στο «Csaba Cup 2013» που διεξάγεται στο Μπέκες/Ουγγαρία. Η διοργάνωση αντιπροσωπεύει το 5ο Grand Prix Εφήβων/Νεανίδων -17 της σειράς Olimpici υπό την αιγίδα της ουγγρικής Ολυμπιακής Επιτροπής, και αποτελεί, πρωτίστως, σπουδαία ευκαιρία εμπειριών.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib