Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από δύο άνδρες και έντεκα γυναίκες στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ξιφασκίας που θα διεξαχθεί από τις 18 μέχρι τις τις 23 Ιουνίου στη Βασιλεία της Ελβετίας.

 

Το φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι η τελευταία διεθνής διοργάνωση πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και για πολλούς από τους αθλητές και τις αθλήτριές μας αποτελεί στόχος της χρονιάς, μιας και δεν διεξάγεται φέτος παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Οι ελληνικές ελπίδες για διάκριση επικεντρώνονται στη σπάθη γυναικών και στο δίδυμο των Δέσποινα Γεωργιάδου (ΠΑΟ) και Δώρα Γκουντούρα (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) που συγκαταλέγονται στις καλύτερες ξιφομάχους του κόσμου. Μαζί τους στη σπάθη θα αγωνιστούν η Μαρίνα Παΐζη (ΑΣ Βικτώρια) σε μία ακόμα εμφάνισή της στο θεσμό, αλλά και η Αθηναΐς Μαυρικάκη (ΑΟ Ασπίδα). Στη σπάθη ανδρών η μοναδική συμμετοχή θα είναι αυτή του Δημήτρη Καφαταρίδη (ΑΟ Αρίστων Παιανίας).

Στο ξίφος ασκήσεως τα γαλανόλευκα θα εκπροσωπήσουν ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος (ΑΟΞ Αιγάλεω) και ο Γιάννης Τσιμικλής (ΓΕ Φλώρινας) στους άνδρες και η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου (ΑΟΞ Αιγάλεω), η Σταυρίνα Γαρυφάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) και η Μαρία Στάμος (ΠΑΟ) στις γυναίκες.

Στο ξίφος μονομαχίας η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί μόνο στις γυναίκες από τις Νεφέλη Ροδοοπούλου (ΑΟΦΙΨ Ίριδα), Ανδριάνα Θεοδωροπούλου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας), Νικόλ Χατζησαράντου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) και Αριάδνη Νάσκαρη (ΑΟ Αρίστων Παιανίας). Δεν θα υπάρξουν ελληνικές συμμετοχές στα ομαδικά των τριών όπλων.

Ακολουθεί το πρόγραμμα με τις ελληνικές συμμετοχές:

Δευτέρα 18 Ιουνίου
Ξίφος ασκήσεως ανδρών - ατομικό | Κοντοχριστόπουλος, Τσιμικλής 
Ξίφος μονομαχίας γυναικών - ατομικό | Ροδοπούλου, Θεοδωροπούλου, Χατζησαράντου, Νάσκαρη

Τρίτη 19 Ιουνίου
Σπάθη ανδρών - ατομικό | Καφαταρίδης
Ξίφος ασκήσεως γυναικών - ατομικό

Τετάρτη 20 Ιουνίου
Σπάθη γυναικών - ατομικό | Γεωργιάδου, Γκουντούρα, Παΐζη, Μαυρικάκη
Ξίφος μονομαχίας ανδρών - ατομικό 

Πέμπτη 21 Ιουνίου
Ξίφους ασκήσεως ανδρών - ομαδικό
Ξίφος μονομαχίας γυναικών - ομαδικό

Παρασκευή 22 Ιουνίου
Σπάθη γυναικών - ομαδικό
Ξίφος μονομαχίας ανδρών - ατομικό

Σάββατο 23 Ιουνίου
Σπάθη ανδρών - ομαδικό
Ξίφος ασκήσεως γυναικών - ομαδικό

Live μετάδοση 
Live αποτελέσματα
Συμμετοχές

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib