Η αίθουσα ξιφασκίας του ΟΑΚΑ θα φιλοξενήσει το Σαββατοκύριακο 22-23 Ιουνίου δύο πανελλήνια πρωταθλήματα, σπάθης νέων ανδρών/γυναικών (U20) και ξίφους ασκήσεως παμπαίδων παγκορασίδων (U13). 

 

Το Σάββατο 22 Ιουνίου θα διεξαχθούν τα ατομικά παιχνίδια και στα δύο πρωταθλήματα, ενώ την Κυριακή 23 Ιουνίου θα διεξαχθούν τα ομαδικά. Στη σπάθη της κατηγορίας U20 θα κληθούν να υπερασπιστούν τους τίτλους που κατέκτησαν το 2023 ο Θωμάς Αβραάμ Γρόλλιος (Άρης Θεσσαλονίκης) και η Αλίνα Κουρούση (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων), καθώς και ο ΑΟ Ασπίδα με τον ΟΣΦΠ στα ομαδικά ανδρών και γυναικών αντίστοιχα. Θέση στην πίστα θα πάρουν 51 αθλητές και 35 αθλήτριες, ενώ στα ομαδικά της Κυριακής θα αγωνιστούν από 6 ομάδες σε κάθε κατηγορία.

Στο ξίφος ασκήσεως U13 η Γεωργία Παυλίδη (ΑΞΙΑ) έχει την ευκαιρία της να ανέβει στο πρώτο σκαλί μετά το αργυρό του 2023, ενώ στην υπεράσπιση τίτλου στοχεύει ο Χρήστος Γκούμας. Οι ΑΟΞ Αιγάλεω και ΓΕ Φλώρινας θα κληθούν να υπρασπιστούν τους ομαδικούς τους τίτλους την Κυριακή. Θα αγωνιστούν συνολικά 65 παμπαίδες και 34 παγκκορασίδες, ενώ οι ομάδες την δεύτερη μέρα θα είναι 8 και 6 αντίστοιχα. 

Συμμετοχές
Live αποτελέσματα

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib